Ruotsin jääkiekkoliittoa rajusti kritisoinut Naisleijonien tähtipakki ei ole lähtemässä Luulajasta, seisoo puheidensa takana – "Hän saa sanoa, mitä haluaa"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen ja Luulajan puolustaja Ronja Savolainen ei ole lähtemässä Ruotsin mestaruuden saavuttaneesta joukkueesta, vaikka Ruotsin jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Olof Östblom tällaista vaihtoehtoa Savolaiselle tarjosikin.

– Hän saa sanoa, mitä hän haluaa. Olen edelleen aikeissa pelata täällä, Savolainen kertoi Pohjois-Ruotsissa ilmestyvälle NSD-lehdelle.

Savolaisen NSD:lle antamista kommenteista uutisoi Ruotsissa muun muassa uutistoimisto TT.

Tapaus juontaa huhtikuun puoliväliin, jolloin Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue romahti Espoossa pelatuissa MM-kilpailuissa. Savolainen otti kantaa maan naisjääkiekkoilijoiden asemaan SVT:n haastattelussa.

Kilpailupäällikkö Östblom suivaantui Savolaisen kommenteista, joissa suomalaispuolustaja kritisoi Ruotsin liiton satsauksia naisten maajoukkueeseen. Östblom kehotti Savolaista lähtemään Ruotsin naisten pääsarja SDHL:stä, jos hänen mielestään liiton panostus on huono.

– Mielestäni on hyvä asia, että tästä tuli näin iso juttu. Monet Ruotsissa ovat samaa mieltä kanssani. Heidän mielestään se on oikein, mitä sanoin. En kritisoinut SDHL:ää vaan Ruotsin liittoa, jonka pitäisi antaa enemmän rahaa naisten maajoukkueelle ja parantaa toimintaolosuhteita. Toivon, että keskustelu jatkuu, Savolainen kommentoi NSD:lle.

Ruotsin olympiakomitea sulki rahahanan

Ruotsin naisten maajoukkuekiekkoilijoiden tulot ovat viimeisen vuoden aikana herättäneet keskustelua muutenkin. Jo alle odotusten menneiden Pyeongchangin olympialaisten jälkeen Ruotsin olympiakomitea lopetti naisten maajoukkueen rahallisen tukemisen. Ruotsin liitto alkoi tukea maajoukkuetta loppukesästä, mutta satsaukset eivät ole tyydyttäneet monia.

Pelillisen pohjakosketuksen Ruotsi otti Espoossa, kun se putosi B-sarjaan. Suomi saavutti MM-kotikisoissa historiallisen hopean.

Suomen naisten maajoukkuepelaajat saavat saavutuksestaan bonukset Suomen Jääkiekkoliitolta. Naiskiekkoilijoiden asemaa on helpottanut myös Pyeongchangin olympialaisten pronssimitalisteille myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön urheilija-apuraha, jonka saajiin maajoukkuepakki Savolainenkin kuuluu. 

Lue myös:

    Uusimmat