Mainos

Ruotsin bussiturmasta selvinneen tytön isä: "Turvavyö saattoi pelastaa hänen henkensä"

1:42

Ruotsalaisen Fredrik Almqvistin 14-vuotias tytär Stina pelastui kuin ihmeen kaupalla turmabussista Ruotsissa. Fredrik Almqvist kertoo, että tytär oli herännyt hetkeä ennen onnettomuutta ja päättänyt laittaa turvavyön ylleen.

– Se todennäköisesti pelasti hänen henkensä, kertoo isä Borås Tidningin haastattelussa.

Fredrik Almqvist on parhaillaan autossaan matkalla Keski-Ruotsiin tapaamaan tytärtään. Stina-tytär oli yhdessä muiden 8-luokkalaisten kanssa matkalla Keski-Ruotsiin Klövsjöfjälliin viikon hiihtoretkelle.

– Olimme mökillä, kun Stina soitti vain minuutti onnettomuuden jälkeen itkuisena ja täysin shokissa, kertaa isä tilannetta.

– Se on kauheaa, sillä turmapaikalta lapsia lähetettiin eri sairaaloihin eriasteisten vammojen takia. Vanhemmat eivät tienneet, missä sairaaloissa heidän lapsensa ovat. Stina ei loukkaantunut vakavasti, mutta hän on erittäin järkyttynyt ja vain itkee. Hänellä on olkapää kipeä, isä kertoo.

Tyttären puhelimesta oli loppunut akku, joten senkään takia isä ei tiedä tilanteesta enempää. Bussissa oli runsaasti koripalloilijoita, sillä retki oli järjestetty koripalloharrastuksen merkeissä.

Monet nuoret shokissa 

Pelastusviranomaisten edustaja Peter Nystedt kertoo nuorten olleen onnettomuuden jälkeen shokissa.

– Monet olivat kiihtyneitä, jotkut apaattisia. Ihmiset reagoivat eri tavoin. Monet olivat surullisia, koska heidän kavereitaan oli loukkaantunut vakavasti.

Paikalle lähetettiin turman jälkeen ambulanssihelikoptereita ja lukuisia ambulansseja. Poliisin mukaan loukkaantuneita on viety kolmen eri paikkakunnan sairaalaan. Loukkaantuneita hoidettiin myös paikalle pystytetyssä hoitoteltassa, koska ambulansseja ei riittänyt heti kaikkien kuljettamiseen.

Nyt kaikki loukkaantuneet on kuljetettu sairaaloihin.

Turman syystä ei ole tietoa. Tieosuudella on sattunut aiemminkin onnettomuuksia. Alueella kerrottiin aamulla olleen pakkasta ja teiden arveltiin olleen liukkaita. Tuoreemman tiedon mukaan tie olisi kuitenkin kuiva ja hyvässä kunnossa. Tieosuus on suora.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.