Ruotsin ampumahiihtojoukkueelle yllättävä viivästys lentokentällä – "Ensin tuli yksi poliisi"

Ruotsin ampumahiihtomaajoukkue on päässyt perille Pekingiin talviolympialaisia varten. Lennolta myöhästyminen oli kuitenkin lähellä, koska aseet ja ammukset vaativat erityistarkastusta Italiassa.

Ruotsin joukkue matkusti ensin Italian Veronasta Helsinkiin, josta matka jatkui Pekingiin. Lentokoneen ollessa valmiina lähtöön Helsingistä, ei urheilijoita kuitenkaan näkynyt missään. 

– Meillä oli hiukan haasteita Veronassa. Aseiden kanssa kului aikaa, sillä ei ollut oikein selvää, kuinka italialainen poliisi halusi toimia, mutta se meni hyvin, Ruotsin päävalmentaja Johannes Lukas kertoi Aftonbladetille. 

– Ensin tuli yksi poliisi, joka tarkisti aseen, mutta sitten poliisi tarvitsi toisen poliisin. Sen jälkeen tarvittiin ylimääräinen poliisi tarkistamaan ammukset. Siinä kului aikaa. Ei ollut mitään ongelmia, mutta aikaa kului, Lukas jatkoi. 

Joukkueen päästyä matkaan ei ollut selvä, että ehtisivätkö he Helsingistä lähtevään koneeseen. He saivat ilmassa tiedon, että lento jäi odottamaan.

– Se on aina vähän erityistä aseiden, ammuksien sekä Kiinaan lentämisen kanssa. Sitä ei tiedä, kuinka he haluavat toimia ja Italiassa tehdään hiukan eri tavalla ja sitten jos Suomessakin tarkistetaan. Se ei ole normaali matkatavara, joka selvitetään, niin siinä kuluu aikaa, Lukas päätti. 

Pekingin talviolympialaiset käynnistyvät 4. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat