Ruotsia riivaavaa rikollisuus on vaarassa levitä Norjaan – pahamaineinen Foxtrot hamuaa nyt öljymaan huumemarkkinoita

MTV Uutiset Tukholmassa: ”Väkivallanteoista tullut arkipäivää. Hurjia juttuja” 4:07
MTV:n toimittaja Kitta Kohonen raportoi Ruotsista, jossa on nähty useita kuolemaan johtaneita ampumisia viimeisen viikon aikana.

Ruotsia riivaava jengirikollisuus on vaarassa levitä jo Norjan puolella, uutisoi Ruotsin yleisradio SVT. Sen mukaan Norjan poliisi on jo varoittanut asiasta.

Tänään Ruotsin ja Norjan oikeusministerit tapasivat ja keskustelivat siitä, miten maat voisivat yhdessä estää vakavan rikollisuuden leviämisen maiden välisen rajan yli.

Norjan yleisradio NRK kertoi aiemmin tällä viikolla, että tiuhaan otsikoissa ollut ruotsalainen Foxtrot-rikollisverkosto on alkanut saada itselleen jalansijaa Norjassa. SVT:n mukaan Foxtrot hamuaa haltuunsa eritoten Norjan huumemarkkinoita.

Lisäksi Norjassa toimii jo entuudestaan muita ruotsalaisia rikollisjärjestöjä.

Viimeisen vuoden aikana ruotsalaisten rikollisjengien toiminta Norjassa on ollut aiempaa näkyvämpää. Jengit ovat vakiinnuttaneet toimintaansa eri osiin maata ja ne ovat mukana väkivallanteoissa, sanoo Norjan poliisin edustaja Trond Bruen Olsen NRK:lle.

Viime aikaiset tiedot rikollisten toiminnasta sekä Ruotsin tapahtumat ovat nyt lisänneet huolta, että Ruotsia riivaavaa väkivallan kierre läikkyy Norjaan. 

– Rajat ylittävä rikollisuus näkyy jo esimerkkeinä, ja tärkeintä, mitä voimme tehdä on estää sen laajeneminen, sanoi Norjan oikeusministeri Emilie Enger Mehl tiedotustilaisuudessa.

Erityisesti Foxtrot on ollut viime viikot otsikoissa. Jengillä on hallussaan merkittävä osa Ruotsin huumekaupasta. 

Lisäksi eri rikollisjengien välille on puhjennut raju väkivallan kierre, jonka aikana on murhattu jopa teini-ikäisiä nuoria.

Lue myös:

    Uusimmat