Ruotsalainen 13-vuotias Milo löytyi murhattuna metsästä – pojan väkivaltainen kuolema liittyy jengirikollisuuteen, uskoo syyttäjä

MTV Uutiset Tukholmassa: ”Väkivallanteoista tullut arkipäivää. Hurjia juttuja” 4:07
MTV:n toimittaja Kitta Kohonen raportoi Ruotsista, jossa on nähty useita kuolemaan johtaneita ampumisia viimeisen viikon aikana.

Ruotsissa aiemmin tässä kuussa murhatun 13-vuotiaan kuolema on yhdistetty maata riivaavaan jengirikollisuuteen, uutisoi Ruotsin yleisradio SVT. Poika löydettiin ammuttuna Haningen alueelta metsiköstä 11. syyskuuta.

Tänään syyttäjä kertoi epäilevänsä, että tapaus liittyy jengirikollisuuteen ja rikollisten välillä tällä hetkellä raivoavaan väkivaltaan.

– On olemassa tietoja, joiden perusteella poika joutui törkeän jengiväkivallan uhriksi, tutkinnanjohtaja Lisa Dos Santos sanoo.

Ennen löytymistään surmattuna, poika oli ollut kateissa muutaman päivän ajan. SVT raportoi aiemmin, että sen tietojen perusteella murha ei liity rikollisverkosto Foxtrotiin, joka on ollut osapuolena viimeaikaisissa väkivallanteoissa.

Kyseinen verkosto pyörittää muun muassa huumekauppaa, ja sen johtajaa Rawa Majidia kutsutaan ”Kurdiketuksi”. Viranomaiset eivät saa häntä kiinni, sillä miehen uskotaan elävän Turkissa, mistä käsin hän pyörittää väkivallan ja rikosten verkostoaan.

Syyttäjä ei nytkään suostu kommentoimaan tarkemmin, mihin jengienväliseen taisteluun 13-vuotiaan surma tarkalleen liittyy.

– Minulla ei ole lisättävää aiemmin kertomiimme tietoihin, syyttäjä sanoo. 

Omaiset ovat antaneet viranomaisille luvan paljastaa surmatun Milo-pojan nimen sekä kuvan, joka on julkaistu useissa ruotsalaismedioissa.

Lue myös:

    Uusimmat