Ruotsi sulki ensimmäistä kertaa rajansa pandemian aikana – toimenpide on tarpeellinen, vaikka pahin on ehkä jo tapahtunut: "Ennenkuulumatonta"

2:40
Ruotsi tarttui rajuihin toimenpiteisiin – raja Tanskaan suljetaan, mutta miten käy joulun jälkeisten alennusmyyntien?

Ruotsi kertoi maanantaina sulkevansa rajansa Tanskaan koronaviruksen uuden muunnoksen takia, jota on löytynyt myös Tanskasta. Muunnoksesta johtuen myös matkustaminen Britanniasta Ruotsiin on toistaiseksi kielletty.

Rajaliikenne eteläisessä Ruotsissa on MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Jukka Lehdon mukaan valtavaa.

– Siellä on työssäkävijöitä ja shoppaajia, jotka menevät rajan yli. Juuri tämä on yksi syy siihen, miksi Ruotsi halusi sulkea rajan, joka on sinänsä ennenkuulumatonta. Ruotsi ei ole sulkenut pandemian aikana rajojaan mihinkään suuntaan.

Muualla Euroopassa maat ovat sulkeneet rajojaan keväästä lähtien. Ruotsin rajasulku Tanskaan ei kuitenkaan koske Ruotsin kansalaisia, joilla on mahdollisuus palata kotimaahansa.

Muunnos voi olla jo Ruotsissa

Koronavirustilanne on vaikea erityisesti Tukholman, Malmön ja Göteborgin alueella. Lehdon mukaan Ruotsissa pelätään erityisesti joulun jälkeistä aikaa, jolloin suuret alennusmyynnit alkavat.

– Niistä on täällä puhuttu ja toivottu, ettei niitä saisi olla.

Rajojen sulkemisen toivotaan tuovan helpotusta vaikeaan tilanteeseen. Lehdon mukaan pelätty muunnos on kuitenkin saattanut jo levitä Ruotsiin.

Eteläiselle Ruotsille, jossa sairaalat ja tehohoitopaikat alkavät täyttyä, tilanne olisi hälyyttävä.

– Tilanne on niin huono, että ei tänne kyllä mitään lisäongelmia haluta. On täysin mahdollista, että virusmuunnos on jo ehtinyt tulemaan tänne.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja