Ruotsi erittäin lähellä jättefiaskoa – tämä karmea tilasto kertoo kaiken olennaisen

4:09
Katso videolta: Serbia tyrmäsi Ruotsin Kansojen liigassa.

Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkue saattaa kokea todellisen fiaskon tiistai-iltana, kun se kohtaa Kansojen liigan kotiottelussa Slovenian. Ruotsi tarvitsee ottelusta voiton säilyäkseen B-liigassa. Ruotsin heikkoa suoritusta tämän kauden turnauksessa selittää karmaiseva puolustuspään tilasto.

Kansojen liigassa pelaa yhteensä 54 maata ja ainostaan kolmella maalla on suurempi päästettyjen maalien odottama kuin Ruotsilla. Maa on päästänyt viidessä ottelussa kymmenen maalia. Tilastopalvelu WyScout on laskenut Kansojen liigan päästettyjen maalien odottaman ja Ruotsi löytyy listauksessa sijalta 51. lukemalla 10,37.

Sen takana on Liettua 13,88, Liechtenstein 12,38 ja Gibraltar 11,91. Päävalmentaja Janne Andersson on tietoinen luvuista ja hän selittää ongelmaa puolustuspään pelaajien vaihtuvuudella.

– Meillä oli kesäkuussa neljä eri toppariparia ja Victor (Nilsson Lindelöf) ei ollut mukana. Siitä näkökulmasta päästimme enemmän maalipaikkoja kuin normaalisti. Jos otetaan analyysi lauantailta (Serbialle 1-4-tappio), niin kohtasimme todella hyvän jalkapallojoukkueen, Andersson totesi Expressenille.

– Joskus pitää tunnustaa, että vastustaja on hyvä. Mitrovicin (Aleksandar) ollessa kärjessä on se korkeinta laatua. Puolustuspelissä on paljon kyse rauhallisuudesta, roolien löytämisestä ja yhteistyöstä. Jos vaihtaa pelaajia, tulee siitä sekavaa, Andersson jatkoi.

Ruotsi kohtaa tiistaina Slovenian ja sen on pakko voittaa ottelu säilyäkseen B-liigassa. Andersson ei ole huolissaan ennen tulevaa koitosta. Ruotsin maajoukkuekapteeni Lindelöf on pelannut seitsemän eri topparin kanssa seitsemässä ottelussa. Lindelöfillä onkin toiveena saada vakituisempi topparipari.

– Mitä enemmän pelaat toisen topparin tai muiden kanssa, opitte tuntemaan toisemme paremmin. Käymme aina kaiken läpi, kuinka tulemme pelaamaan. Kaikki tietävät, mitä heidän tulee tehdä kentällä, Lindelöf kertoi.

Lindelöfin mukaan optimaalista olisi se, että joukkuetovereilla olisi pelattuna 40 ottelua yhdessä. Ruotsi kohtaa Slovenian tiistai-iltana kello 21.45.

Katso pääkuvan videolta kooste Ruotsin Serbia-murskatappiosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja