Ruotsalaismies yritti rakentaa asuntoonsa ydinreaktorin

Ruotsissa 31-vuotias mies on pidätetty tämän yritettyä rakentaa kotonaan ydinreaktoria.

Helsingborgs Dagbladetin mukaan Angelholmissa asuva mies tilasi tarkoitusta vasten muun muassa radioaktiivista jätettä ulkomaisilta yrityksiltä. Lisäksi hän käytti hyväkseen palovaroittimia. Palovaroittimissa pieni määrä radioaktiivista ainetta.

Mies oli ladannut nettiin kuvia erilaisista kokeiluista valmistaa ydinreaktoria. Hän oli muun muassa yrittänyt kokata kolmen radioaktiivisen aineen seosta yksityisasunnossaan

Pari viikkoa sitten mies kirjoitti viranomaisille ja kysyi, onko ydinreaktorin kotona valmistaminen laillista. Viranomaiset saapuivat paikalle poliisin kanssa ja löysivät miehen asunnon aivan uskomattomassa kunnossa.

Viranomaiset mittasivat myös, löytyykö asunnosta säteilyä.

–Minulla on ollut geigerlaskuri, enkä ole huomannut mitään ongelmia säteilyn kanssa, mies itse kertoo.

Reaktoria rakentanut mies kertoo olleensa aina kiinnostunut ydinfysiikasta ja hiukkasfysiikasta.

– Olen lukenut paljon kirjoja, ja halusin nähdä, jos se toimisi.

Mies pidätettiin tämän asuntoon tehdyn tarkastuksen jälkeen. Hän myönsi yrityksensä ydinreaktorin rakentamisesta poliisikuulusteluissa. Mies vapautettiin kuulustelujen jälkeen.

Kotireaktoria rakennellut mies ei tiedä, olisiko hän saanut reaktorin todella toimimaan.

– Olisi luultavasti ollut melko vaikeaa saada sitä toimimaan. Mutta kaikki tavarani takavarikoitiin, joten nyt kokeilu on ohi. Voin käsitellä asiaa enää vain teoreettisella tasolla, mies toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat