Mainos

Ruotsalaismedia: Näin pakolaiset selittävät käytöstään bussissa – "useampi väärinkäsitys"

Viime viikonloppuna  Sundsvallissa bussiin linnoittautuneet pakolaiset pyytävät Ruotsin kansalta anteeksi käytöstään, kirjoittaa Sundsvall Tidning.

24 pakolaista ei suostunut viikonlopun aikana poistumaan heitä kuljettaneesta bussista, koska heille osoitettu uusi asuinpaikka Sundsvalliin pohjoispuolella oli heidän mielestään liian syrjäinen.

Pakolaiset ovat kertoneet lehdelle, että tapahtumaan johti useampi väärinkäsitys. Bussimatka oli kestänyt Malmöstä Sundsvalliin 15 tuntia, vaikka heille oli kerrottu alle kahden tunnin bussimatkasta. Perillä pakolaisten olisi pitänyt astua kirjaimellisesti keskelle metsää.

Lehden mukaan pakolaiset ovat kertoneet, että varatut kaksi sijoituspaikkaa sijaitsevat noin 50 kilometriä Sundsvallista länteen ja pohjoiseen. Lehden haastattelemat pakolaiset kertovat, että myöskään bussin kuljettaja ei antanut heille mitään tietoa määränpäästä.

Perillä Sundsvallissa, väsyneinä ja nälkäisinä, pakolaisilla ei ollut lainkaan käsitystä missä he ovat. Osa oli ollut hyvin järkyttyneitä myös siirtolaisviraston henkilöstön antamasta vähäisestä informaatiosta.

Lehden mukaan pakolaiset ovat antaneet nämä syyksi siihen, että osa pakolaisista kieltäytyi lähtemästä bussista.

– Luulin, että pääsisin lähemmäksi lastani Öölannissa, nyt olen entistä kauempana, sanoo yksi pakolaisista Sundsvall Tidningenille.

Pakolaiset kertovat myös olevansa pahoillaan, että mediassa heistä syntyi "nirsoileva" vaikutelma ja haluavat lähettää anteeksipyynnön koko Ruotsin kansalle lehden välityksellä.

– Haluamme pyytää ruotsalaisilta erittäin paljon anteeksi, sanovat pakolaiset lehdelle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.