Mainos

SVT: Satoja alaikäisiä turvapaikanhakijoita ilmoitettu kadonneeksi Skånessa

Yli 400 alaikäistä turvapaikanhakijaa on ilmoitettu kadonneeksi Ruotsin Trelleborgissa Skånen läänissä, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Trelleborgiin on SVT:n mukaan tullut 1700 yksin matkustavaa pakolaislasta viimeisen kolmen viikon aikana. Heidän pitäisi odottaa maahanmuuttoviranomaisten rekisteröimistä ja sijoittamista Trelleborgissa.

Prosessit ovat kuitenkin SVT:n mukaan venyneet, minkä johdosta lapsia on kadonnut. SVT:n mukaan ainakin puolet saapuneesta 1700 lapsesta on jatkanut matkaansa kyllästyttyään odottamiseen. Kunnalla on velvollisuus ilmoittaa heidät kadonneiksi.

Kunnan edustaja kertoo SvT:lle, että heistä vasta tusinan verran on saanut turvapaikanhakuprosessinsa päätökseen ja päässyt asumaan uuteen kotikuntaan. 

Vastaanottokeskuksista karanneet lapset yrittävät matkustaa Malmöhön, Göteborgiin, Tukholmaan tai Norjaan. 

SvT:n toimittaja kohtasi Trelleborgin kaduilla useita lapsiryhmiä, jotka kyselivät englanniksi tietä linja-autoasemalle. Yksi ryhmistä pääsi hyväsydämisen bussinkuljettajan kyydillä ilmaiseksi Malmöhön.

Suomessa Skånen tapauksesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Maahanmuuttoviranomaiset ovat ilmaisseet huolensa kadonneista lapsista Ruotsissa jo aikaisemmin. Virasto varoitti jo syyskuussa, että monia maahan yksin saapuvia pakolaislapsia katoaa, ennen kuin heidät on ehditty rekisteröidä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.