Mainos

DN: Turvapaikanhakijoiden istumalakko bussissa päättyi Ruotsissa – vain osa jatkoi matkaa

Ruotsalainen Dagens Nyheter -lehti kertoo, että suurin osa istumalakkoon osallistuneista turvapaikanhakijoista päätyi lopulta lähtemään bussin kyydissä pois Ruotsin Sundsvallista.

Turvapaikanhakijoiden istumalakko jatkui pitkälle sunnuntaihin. Maahanmuuttovirasto ilmoitti, että bussi matkaa Torpshammarin peräkylälle Viskaniin. Tuolloin bussista lähti kaksi henkilöä, ja noin kello 15.30 startannut bussi lähti eilen määränpäähänsä mukanaan 18 turvapaikanhakijaa.

Noin kello 21 lauantai-iltana Malmöstä lähtenyt irakilaisia ja syyrialaisia turvapaikanhakijoita kuljettanut bussi pysähtyi Sundsvalliin, sillä matkustajat eivät halunneet jatkaa Viskanissa sijaitsevaan uuteen asuinpaikkaan.

Turvapaikanhakijat kuljetettiin ensin kahteen asuinpaikkaan Sundsvallin ulkopuolelle. Jotkut matkustajista poistuivat kyydistä, mutta 24 heistä ei halunnut asua siellä, sillä paikka näytti heistä niin syrjäiseltä.

Lauantain ja sunnuntaiaamun välillä tilanne maahanmuuttoviraston ja turvapaikanhakijoiden välillä oli solmussa ja bussi seisoi paikoillaan Sundsvallissa. Kello 15.30 suurin osa matkustajista kuitenkin siirtyi takaisin bussiin jatkaakseen matkaa.

– Olemme olleet hyvin selkeitä, ja luulen, että se lopulta kannatti. Ennen kuin pääsimme Sundsvallista, vanhempi palestiinalainen valtioton pariskunta lähti pois sanoen, että he haluavat lähteä etelämmäs itsekseen, kertoo Marlene Westberg, maahanmuuttoviraston osastopäällikkö.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.