Ruotsalaislehdeltä huimaava ennustus: Leijonat lähellä olympiakultaa – Sebastian Ahon nerokkuutta verrataan Peter Forsbergiin

3:54
Uutisaamun Tulosruutu kertoi keskiviikkona Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen vahvasta vireestä.

Kun NHL-pelaajien osallistuminen vuoden 2022 olympialaisiin näyttää jatkuvasti todennäköisemmältä, kiekkofanit ja -mediat ovat maalailleet eri maiden unelmakokoonpanoja jo taktiikkatauluille. Ruotsalaislehti Aftonbladet povaakin menestystä tällä kertaa Suomen jääkiekkomaajoukkueelle.

Carolinan Sebastian Aho johtaa tällä hetkellä kauden jatkumisen jälkeistä NHL:n pistepörssiä (3+5) ja on osa Leijonien potentiaalisen tulevaisuuden menestyksen kivijalkaa. Aftonbladet uskoo Suomen olevan jopa lähellä historiallista ensimmäistä olympiakultaa.

– Suomi lähtee papereissani olympialaisiin selkeänä ennakkosuosikkina Kanadan jälkeen, toimittaja Mats Wennerholm kirjoittaa.

Wennerholmin mukaan Aho ja Teuvo Teräväinen muodostavat jo valmiin tehokaksikon Suomen ykkösketjuun. 

– Aho on Suomelle ykkössentteri, joka voi ratkaista kokonaisia turnauksia. Olen istunut ja nauttinut hänen neroudestaan samalla tavalla kuin Peter Forsbergin kohdalla aikoinaan. Syöttöjä, joita kukaan ei näe. Aivot, jotka ovat muita jatkuvasti askeleen edellä.

Kun NHL-pelaajat ovat olleet olympialaisissa mukana viisi kertaa, Suomi on voittanut mitalin neljästi - kolme pronssia ja yhden hopean.

Wennerholm nostaa Ahon ja Teräväisen rinnalle Suomen kantaviksi voimiksi tulevaisuudessa Patrik Laineen, Mikko Rantasen ja Aleksander Barkovin, jotka kaikki pelaavat NHL-seuroissaan johtavissa rooleissa.

Maalivahtoosastokaan ei Aftonbladetin mukaan tuttuun tapaan kalpene. Maailman parhaisiin torjujiin lukeutuva Tuukka Rask nauttii ykköstorjujan asemasta, mutta alapuoleltakin lähestyviin uhkaajiin viitataan. Näitä voisivat olla nimet, kuten Nashville Predatorsin Juuse Saros ja Columbuksen maalinsuulla pudotuspelikarsinnat vahvasti aloittanut Joonas Korpisalo

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja