Ruotsalaisjuhlat jatkuivat ampumahiihdossa – Kontiolahdella kruunattiin uusi voittaja

Sebastian Samuelsson jatkoi Ruotsin vahvaa alkukautta ampumahiihdon maailmancupissa. Samuelsson ylsi tänään uransa ensimmäiseen voittoon maailmancupissa, kun hän vei Kontiolahdella nimiinsä miesten 12,5 kilometrin takaa-ajokilpailun.

Voitto oli Ruotsin miehille ensimmäinen sitten Björn Ferryn ja maaliskuun 2014.

Samuelsson ratkaisi kisan viimeisellä pystyampumapaikalla, jolta hän selvisi yhdellä sakkokierroksella, kisan ainoallaan.

Samaan aikaan Samuelssonin kanssa ampumaan tullut Norjan Johannes Thingnes Bö kiersi pystypaikan jälkeen sakkokierroksen kahdesti. Bö oli lopulta kisan kolmas, sillä hänen edelleen toiseksi nousi Ranskan Fabien Claude.

Kolme ohilaukausta kisassa ampunut Claude hävisi Samuelssonille 15,8 sekuntia. Bö ylitti maalilinjan 19,5 sekuntia ruotsalaisvoittajan takana.

Vaikka kaksi kärkisijaa karkasivat, Norja sai kuusi miesten 12 parhaan joukkoon.Suomalaisista Tero Seppälä oli viidellä sakolla 37:s ja seitsemästi sakkokierroksen kiertänyt Olli Hiidensalo 56:s.

Seppälä starttasi matkaan 31:ntenä ja Hiidensalo 57:ntenä. Seppälän ero kärkeen oli 2.45,9, Hiidensalon 4.55,1.

Voimasuhteet saattavat heilahtaa nopeasti

Kaksikon summaus kisasta oli yhtäläinen: sakkoja aivan liikaa.

– Hyvä alku, mutta sen jälkeen suunta kääntyi, avauspaikan nollan jälkeen viisi kierrosta kerännyt Seppälä tokaisi.

Seppälän sijoitukset Kontiolahden henkilökohtaisista kisoista olivat 61, 41, 31 ja 37.

– Tämä ei ole ollut minulle niin helppo paikka (aiemminkaan). Tämä oli kauden ensimmäinen kisapaikka ja uskon, että ihan hyvässä tahdissa kuitenkin ollaan kohti jatkoa. Sunnuntaina (viestissä) toki voidaan vielä kääntää tämä positiiviseksi.

Ruotsalaisten alkukausi on sen sijaan ollut "jäätävä", kuten Seppälä kuvaili.

– Tuntuu kulkevan heillä, mutta varmaan välineisiinkin ovat jotain löytäneet. Ladulla tuntui, että "erottuvat" porukasta. Erot pieniä, ja kun jokin (pienikin asia) toisilla parempi, niin voi tulla eroja ladulla, Seppälä mietti.

– Kovaa menevät, ja joukkueena tasoa nostaneet. Kaikki osa-alueet kunnossa, varmasti myös välineissä. Hyvää työtä tekevät, tiivisti puolestaan Hiidensalo naapurimaan menestysjuhlaa.

Mutta kuten herkässä lajissa aina, voimasuhteet saattavat heilahtaa nopeastikin.

– Tuosta kun heillä ammunta vähän huonommaksi muuttuu, niin yhtäkkiä ovat tuolla samoilla sijoilla (kuin vaikkapa suomalaiset). Ovat ehkä vähän ylisuorittaneet penkalla. Katsotaan josko me kääntäisimme seuraaviin kisoihin Itävaltaan samanlaista virettä. Samassa majoituksessa ruotsalaisten kanssa ollaan siellä, katsotaan, josko vire tarttuisi, Seppälä myhäili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja