Mainos

Ruotsalaiset vihaisina – jääkiekon MM-kullasta jättimäinen lasku

1:23

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen kultariemussa on iso varjopuoli. MM-kisoista seurasi jättivoitosta huolimatta jättitappio.

Ruotsin kiekkopäättäjät ovat ärsyyntyneet MM-kisojen tulonjaosta. Vaikka MM-kulta tuo luonnollisesti jääkiekkoliitolle entistä enemmän tukijoita, on nopean aikavälin talouslaskennat miinusmerkkisiä.

Ruotsalaisen Idrottens Affärer -sivuston lähteiden mukaan Ruotsin jääkiekkoliitto kokee MM-kisoista lähes neljän miljoonan kruunun eli 380 000 euron tappiot. Taustalla on Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n sopimus tulonjaosta, joka on ruotsalaisten mielestä vanhentunut.

– Se on kohtuuton lukema ja kohtuuton tulonjakomalli. Me teemme töitä parannuksen eteen ja ajan myötä jotain pitää tapahtua, Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Anders Larsson sanoo sivustolle.

1:10

Idrottens Affärer -sivuston mukaan valmistavien leirien, maaotteluiden, hotelleiden, matkustusten ja 20 NHL-pelaajan vakuutusten jälkeen MM-kisojen kustannukset olivat noin 12 miljoonaa kruunua, eli noin 1,16 miljoonaa euroa. Ruotsin joukkue sai IIHF:lta noin 8,6 miljoonan kruunun, eli noin 830 000 euron kultabonuksen, joka jaetaan pelaajien kesken.

– Olemme tietysti pettyneitä, mutta näin IIHF:n tulonjako toimii. Ruotsi ei voi toimia yksittäisenä maana. Kysymyksiä on nostettu esiin ja Kööpenhaminassa käydyssä kongressissa päätettiin, että kysymyksiä "tarkastellaan", Larsson sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja