Ruotsalaisen jättiketjun radikaali päätös: Kertakäyttöinen muoviroju jää historiaan – mehut pantillisiksi

Ruotsalainen päivittäistavaraketju Ica lopettaa kertakäyttöisten muovitavaroiden myynnin. Kauppa pyrkii eroon kertokäyttökupeista, -lautasista sekä -aterimista kahden vuoden sisällä. Asiasta kertoo uutistoimisto TT:n lähteisiin viitaten muun muassa Aftonbladet.

Taustalla on yrityksen uusi ”muovistrategia”, jonka mukaan yritys panostaa lähitulevaisuudessa myös tuotepakkauksien kierrätettävyyteen ja ekologisuuteen. Yrityksen tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä pakkauksissa käytetään kierrätettyä muovia tai jotain muuta, täysin fossiilivapaata materiaalia.

Kauppaketju pyrkii ympäristötavoitteisiinsa myös tekemällä mehupakkauksista pantillisia.

EU-komissio ehdotti yleisimpien muovista valmistettujen kertakäyttötuotteiden kieltämistä tai rajoittamista viime toukokuussa.

Aiemmin muun muassa Ikea on lupautunut luopumaan fossiilisista raaka-aineista tehtyjen kertakäyttötavaroiden valmistamisesta ja myynnistä vuoteen 2020 mennessä.

Suomessa kauppaketju Lidl on kertonut, että vuoden 2019 loppuun mennessä myynnistä poistuvat juomapillit, kertakäyttöiset lasit ja mukit, lautaset, aterimet ja vanupuikot.

Lue myös:

    Uusimmat