Mainos

Ruotsalainen sähköpomo eri linjoilla suomalaisten kanssa

Ruotsalaisen sähköyhtiön Vattenfallin toimitusjohtaja Lars G. Josefsson uskoo, ettei sähkön kysyntä palaa pitkään aikaan Suomessa taantumaa edeltäviin lukuihin.

Josefsson on täysin eri linjoilla kuin suomalaisen energiateollisuuden edustajat, jotka luottavat, että sähkön kulutuksen kasvu jatkuu, vaikka tehtaita on suljettu rankalla kädellä.

- Kysyntä Pohjoismaissa on laskenut 7-8 prosenttia, ja tehtaita on suljettu paljon myös Suomessa. Uskomme, että kestää pitkän aikaa ennen kuin kysyntä on taantumaa edeltävällä tasolla, hän sanoo MTV:n uutisille.

Sähkön kysyntä sanelee sitä, kuinka monta uutta ydinvoimalaa Suomeen tarvitaan. Työ- ja elinkeinoministeriö julkistaa lähiaikoina oman arvionsa sähköntarpeesta tulevaisuudessa.

Vattenfallin johtajan mukaan ei ole itsestään selvää, että ydinvoima olisi Suomessa hyvää bisnestä.

- On tärkeää, että markkinat päättävät ja yhtiöt voivat investoida. Ydinvoima on osa ratkaisua ilmastonmuutoksessa, mutta talouslaskelmat ovat herkkä asia Pohjoismaissa ja Suomessa, hän sanoo.

Ydinvoima on Vattenfallilla avainroolissa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, mutta yhtiön ydinvoimainvestoinnit suuntautuvat muualle kuin Suomeen.

Katso Jussi Kärjen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.