Ruotsalainen ruokavallankumous

Perinteisiä ruokia valmistetaan uusin vivahtein
Perinteisiä ruokia valmistetaan uusin vivahtein
Julkaistu 01.03.2011 12:08(Päivitetty 02.03.2011 18:06)

Kulinaristien katseet ovat alkaneet kääntyä pohjoiseen. Pohjoismaat ovat uudenlaisen ruokainnostuksen vallassa, ja Ruotsissa puhutaan jopa maassa tapahtuneesta ruokavallankumouksesta.

Kiinnostusta on osaltaan lisännyt menestys kansainvälisissä kilpailuissa. Tanskan, Ruotsin ja Norjan keittiömestarit puhdistivat pöydän viime vuoden Bocuse d'Or -kilpailussa Ranskassa. Vaativaa kilpailua luonnehditaan ruoka-alan ammattilaisten olympialaisiksi.

Menestyksen takana ovat kuitenkin jo pidempään puhaltaneet uudet tuulet. Pohjoismaisen keittiön ydin on edelleen yksinkertaisuus, joka pätee sekä raaka-aineisiin että tyyliin. Avoin mieli ja kokkien halua kokea uutta ovat kuitenkin tuoneet uusia vivahteita, joiden avulla pohjoismaisesta keittiöstä on tullut kiinnostavampi kuin koskaan aiemmin.

(MTV3 - AP)

Sumo video id

Tuoreimmat aiheesta

Ulkomaat