Ruotsalainen hiihtomestari vietiin keväällä kiireesti sydänleikkaukseen – näin tilanteen vakavuus selvisi: "Syljin verta"

Ruotsalainen hiihtolegenda Torgny Mogren on toipunut keväisestä sydänleikkauksestaan. Mogren kiidätettiin leikkaukseen maaliskuussa, kun hänen huonovointisuutensa todettiin johtuneen sydämen läppäviasta.

Mogren työskenteli hiihdon MM-kisojen asiantuntijana Tukholmassa, kun kisojen lopulla hänen olonsa heikkeni. Mogren epäili saaneensa koronavirustartunnan, mutta testi antoi negatiivisen tuloksen. Hiihtolegenda jatkoi kipulääkkeiden voimalla asiantuntijan tehtävässään kisat loppuun, mutta olo ei parantunut.

– Maanantaina MM-kisojen päätyttyä aloin sylkeä verta. Ymmärsin, että tilanne oli vakava, Mogren kertoo Expressenille.

Tutkimuksissa selvisi, ettei Mogren sydämen läppä toiminut kunnolla. Edessä oli kiireinen leikkaus. Mogren sanoo kuitenkin olleensa levollinen.

– Tietysti ymmärsin, että tilanne oli vakava, mutta lääkärit vakuuttivat, että leikkaus sujuisi hyvin. Ensimmäinen ajatukseni oli, että en pystyisi enää urheilemaan.

Puoli vuotta leikkauksen jälkeen Mogrenin pelot ovat osoittautuneet turhiksi. Maailmanmestaruuden 50 kilometrin vapaan kilpailuissa Val di Fiemmessä vuonna 1991 ja Falunissa vuonna 1993 voittanut Mogren voi hyvin.

– Kesti muutaman kuukauden päästä kiinni normaaliin elämään. Nyt olen taas aloittanut harjoittelun. Rullasuksihiihtoa ja pyöräilyä. Toivottavasti pystyn aloittamaan juoksemisen pian.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja