Ruotsalainen hiihtomestari luuli saaneensa koronatartunnan – toipuu nyt sairaalassa kiireellisestä sydänleikkauksesta

Ruotsalainen hiihtolegenda Torgny Mogren on toipumassa kiireellisestä sydänleikkauksesta. Mogren leikattiin Radiosportenin mukaan viime viikon maanantaina.

Radion hiihtoasiantuntijana työskentelevä Mogren kertoo tunteneensa itsensä sairaaksi hiihdon MM-kisojen lopulla. Hän ajatteli kuumeisen olonsa mahdollisesti johtuvan koronavirustartunnasta, mutta tehty testi antoi negatiivisen tuloksen.

Kun miehen vointi huononi, hän päätti hakeutua terveyskeskukseen 9. maaliskuuta.

– Siellä sanottiin, että oli aika lähteä päivystykseen. Siellä minulle tehtiin testejä ja tarkistuksia, Mogren kertoi Aftonbladetin mukaan.

– Lopulta selvisi, että sydämeni läppä oli pettänyt, joten minulle tehtiin kiireinen sydänleikkaus maanantaina vain reilu viikko sitten.

Mogren kertoo voinnistaan sairaalasta, jossa hän on ollut hoidettavana. Hän kertoo voivansa suhteellisen hyvin.

– Vointini on kohentunut viime päivinä.

Mogrenin hiihtouran huippuhetket osuivat 1980-loppuun ja 1990-luvun alkuun. Mogren voitti MM-kultaa 50 kilometrin vapaan kilpailussa Val di Fiemmessä vuonna 1991 ja Falunissa vuonna 1993. Lahdessa vuonna 1989 hän saavutti kaksi hopeaa ja Oberstdorfissa vuonna 1987 yhden pronssimitalin. Mogren voitti Ruotsin viestijoukkueessa olympiakultaa Calgaryssa vuonna 1988. 

Lue myös:

    Uusimmat