Mainos

Ruokajonossa useimmiten yksinäinen ja työtön mies

Ruokajonon tyypillisin asiakas on tuoreen tutkimuksen mukaan yksinäinen, keski-ikäinen työtön mies. Turussa ja Helsingissä Pelastusarmeijan leipäjonoista tehty selvitys kertoo myös, että ruokakassin hakijoiden määrä on edelleen pelottavan voimakkaassa kasvussa.

Valtiotieteen maisteri, MTV3:n toimittaja Kari Hippi selvitti Köyhyys, nälkä ja ruokajono hyvinvointivaltiossa -tutkimuksessaan keitä ruokajonolaiset ovat.
-70 prosenttia jonottajista oli miehiä. Heistä valtaosa eli 87 prosenttia oli yksinäisiä. Lähes kaikki eli 98 prosenttia leipäjonoissa olleista olivat työttömiä, pakkolomalla, sairaslomalla, eläkkeellä tai muuten vain kotona. Lähes puolet kaikista työttömistä oli ollut työttömänä todella pitkään eli yli kahden vuoden ajan, kertoo Hippi.

Tutkimuksen mukaan ruokajonolaisista noin 70 prosenttia käy leipäjonossa joka viikko tai lähes joka viikko. Omaa ruokarahaa jonottajilla oli kuukautta kohden keskimäärin alle 500 markkaa. Tutkimus luokitteli leipäjonolaisista syrjäytyneiksi 9 prosenttia, syrjäytymisvaarassa oleviksi 31 prosenttia, eläkeläisiksi 20 prosenttia ja työttömiksi 40 prosenttia.

Hipin arvion mukaan vain työttömien ryhmässä on sellaisia, joilla olisi teoreettisia mahdollisuuksia palautua työmarkkinoille ja päästä siten pois ruokajonosta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.