Mainos

Runeberg-palkinto esikoiskirjailija Sanna Raville

Kirjallisuuspalkinnon raati kiittelee Ansari-teosta "kerrontateknisesti kellosepäntarkaksi työksi".

Esikoiskirjailija Sanna Ravi on voittanut tämänvuotisen kirjallisuuden Runeberg-palkinnon romaanillaan Ansari. 10 000 euron tunnustus luovutettiin Raville Runebergin päivänä Porvoossa.

Kirjailija Tittamari Marttisen vetämän raadin mielestä Ansari on kerrontateknisesti kellosepäntarkkaa työtä. Se on monologi, jonka sisään on ujutettu koko ympäröivän yhteisön moniäänisyys.

- Lukija saa seurata askel askeleelta Antero Kivekkään maailman eriytymistä yhä kauemmas muusta maailmasta. Loppu on looginen ja vääjäämätön, mutta kirjailija maustaa vielä senkin herkullisella ironialla, raati kiittelee.

Raadin mukaan sota-aikaan sijoitettu romaani kertoo, kuinka hullu aika luo hulluja ihmisiä, mutta se kertoo myös nykyhetkestä piirtäen kenen tahansa fundamentalistin psykologisen profiilin.

Marttisen lisäksi raatiin kuuluivat kriitikko Heikki Jokinen ja kulttuuritoimittaja Keijo Koivula.

Muut Runeberg-ehdokkaat olivat Eva-Stina Byggmästarin runokokoelma Älvdrottningen, Joel Haahtelan romaani Perhoskerääjä, Jari Järvelän romaani Kansallismaisema, Malin Kivelän romaani Du eller aldrig, Maritta Lintusen novellikokoelma Ovisilmä, Riikka Pelon Taivaankantaja ja Johanna Venhon runoelma Yhtä juhlaa.

Sanomalehti Uusimaan, Suomen kirjailijaliiton ja Suomen arvostelijain liiton Runeberg-kirjallisuuspalkinto myönnettiin tänä vuonna 21. kerran. Palkinnon maksavat sanomalehti Uusimaa ja Porvoon kaupunki.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.