Mainos

Rumsfeld: Bin Laden pitää matalaa profiilia

Osama bin Laden pitää matalaa profiilia, ja hänen avustajansa vastaavat suorasta toiminnasta, arveli Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld Washington Post -lehdessä tänään. Rumsfeldin mukaan bin Laden antaisi itsestään merkkejä, jos hän olisi "aktiivinen". Rumsfeld kertoi pitävänsä mahdollisina hiljaiselon syinä bin Ladenin turvallisuustilannetta tai sairautta.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat saaneet todisteita siitä, että bin Ladenin alaiset ovat nostaneet pankista rahaa ja kommunikoineet keskenään. Rumsfeldin mukaan terroristijärjestö al-Qaida suunnittelee uutta hyökkäystä.

-Tiedämme, että he ovat tarpeeksi monessa maassa ja heillä on tarpeeksi rahaa ja tarpeeksi johtajia, jotta voidaan olettaa heidän palaavan, Rumsfeld varoitti.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun viranomainen vahvisti tiedon, jonka mukaan bin Ladenin uskotaan pitävän tietoisesti matalaa profiilia turvallisuussyistä. Nimettömänä pysyneen lähteen mukaan bin Laden oleskelee todennäköisesti Afganistanissa tai Pakistanissa.

Bin Ladenia pidetään pääsyyllisenä terrori-iskuihin, jotka tappoivat noin 3000 ihmistä Yhdysvalloissa 11. syyskuuta viime vuonna.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.