Rukiinen kinkku-kasvispiirakka

Ruispohjaan tehty kasvispiirakka sopii moneen tilanteeseen. Piirakan pohja on tehty kuitupitoisesta ruistaikinasta, joka on laktoositon, maidoton, sokeriton ja kananmunaton. Saat ison uunipellillisen piirakkaa, kun teet kaksinkertaisen annoksen.

1 pyöreä piirakkavuoallinen (halkaisia noin 26-30 cm)

1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa

Täyte:
150 g vähärasvaista saunapalvikinkkua suikaleina
2 -3 paprikaa suikaleina (voivat olla erivärisiä) tai 300 g juures- tai kasvissekoitusta (voi olla pakaste)
100 g purjosipulia renkaina
2 munaa
1 tlk kevyt kermaviiliä (noin 2 dl), voi olla laktoositon)
1 rkl persiljaa
½ tl paprikajauhetta
1/4 tl hienonnettua valkopippuria

Leivitykseen:
vähän rasvaa ja Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja

Ota taikina sulamaan levyt erillään (vajaa puoli tuntia) tai sulata varovasti mikroaaltouunissa (1-2 minuuttia sulatusteholla).

Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä piirakkataikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia.

VINKKI: Voit halutessasi lisätä piirakan täytteeseen 100 g kevytjuustoraastetta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat