Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Rukiinen kinkku-kasvispiirakka

Julkaistu 14.10.2009 12:36(Päivitetty 15.10.2009 13:28)

Ruispohjaan tehty kasvispiirakka sopii moneen tilanteeseen. Piirakan pohja on tehty kuitupitoisesta ruistaikinasta, joka on laktoositon, maidoton, sokeriton ja kananmunaton. Saat ison uunipellillisen piirakkaa, kun teet kaksinkertaisen annoksen.

1 pyöreä piirakkavuoallinen (halkaisia noin 26-30 cm)

1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa

Täyte:
150 g vähärasvaista saunapalvikinkkua suikaleina
2 -3 paprikaa suikaleina (voivat olla erivärisiä) tai 300 g juures- tai kasvissekoitusta (voi olla pakaste)
100 g purjosipulia renkaina
2 munaa
1 tlk kevyt kermaviiliä (noin 2 dl), voi olla laktoositon)
1 rkl persiljaa
½ tl paprikajauhetta
1/4 tl hienonnettua valkopippuria

Leivitykseen:
vähän rasvaa ja Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja

Ota taikina sulamaan levyt erillään (vajaa puoli tuntia) tai sulata varovasti mikroaaltouunissa (1-2 minuuttia sulatusteholla).

Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä piirakkataikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia.

VINKKI: Voit halutessasi lisätä piirakan täytteeseen 100 g kevytjuustoraastetta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Tässä on oikea tapa leikata graavilohiSydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä"Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässäJoulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinenMeteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:56
    Jouluruoka

    Tässä on oikea tapa leikata graavilohi

  • Eilen17:59
    Sydänterveys

    Sydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    "Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässä

  • Eilen15:13
    Jouluruoka

    Joulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinen

  • Eilen12:20
    Jouluruoka

    Meteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"