Rowan Atkinsonilta paljastus – odottaa innolla voivansa jättää hyvästit koko maailman rakastamalle hahmolle: "Se on mielestäni stressaavaa ja uuvuttavaa"

7:08
Eero Ritala ja Samuli Valkama kertovat mikä suomalaisia naurattaa.

Rowan Atkinson myöntää, että haluaisi jättää jo hyvästit Mr. Beanille.

Brittinäyttelijä Rowan Atkinson, 66, tunnetaan eittämättä parhaiten ympäri maailman hahmonsa Mr. Beanin ansiosta, jota näyttelijä on esittänyt vuosikymmenien ajan. Mr. Bean tunnetaan koomisena hahmona, joka kömpelönä ja hömelönä ajautuu jos minkälaisiin erikoisiin tilanteisiin. 

Mr. Bean on kerännyt valtavan suosion ympäri maailman, mutta Atkinson itse paljasti hiljattain antamassaan haastattelussa olevansa täysin valmis hyvästelemään hahmonsa, jonka näytteleminen on itseasiassa ollut kaikkea muuta kuin rentoa ilottelua. Atkinsonin mukaan hän on tuntenut olevansa vastuussa siitä, että rakastettua hahmoa olisi esitettävä säännöllisin väliajoin. 

– En oikeastaan nauti hänen esittämisestään. Vastuuntunnon paino ei ole miellyttävää. Se on mielestäni stressaavaa ja uuvuttavaa ja odotan innolla sen loppumista, Atkinson totesi Radio Timesin haastattelussa.

Vaikka Atkinson on uupunut esittämään Mr. Beania fyysisesti, ei hän kuitenkaan ole täysin kyllästynyt kertomansa mukaan tuottamaan hahmon ääntä – joka perustuu pitkälti epämääräiseen muminaan, eikä hahmo ole historiansa aikana juurikaan tuottanut selkeitä lauseita. Tämä on ollut myös yksi syy siihen, miksi alkuperäinen hahmo on ollut valtava kansainvälinen hitti: Mr. Beanin puhetta ei ole käytännössä koskaan tarvinnut tekstittää tai dubata eri kielille.  

– Koska olemme tehneet animaatiosarjan, olemme nyt lähellä Mr. Bean -animaatioelokuvan tuottamista, sillä minulle on paljon helpompaa esittää ääntä suullisesti kuin hahmoa visuaalisesti. 

Atkinson tunnetaan myös muun muassa roolistaan kommelluksiin ajautuvana brittietsivä Johnny Englishina tämän nimeen perustuvissa elokuvissa. Haastattelussaan Atkinson kertoi, että ainut rooli, josta hän on toden teolla pitänyt, oli kun hän esitti 1980-luvulla Blackadder-sarjassa useita erilaisia "historiallisia" hahmoja.

Lähde: Variety

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja