Rovanperä ja Lappi surkuttelivat Elfyn Evansin kohtaloa – ”Olisi ansainnut ajaa mestaruudesta loppuun asti”

5:00
Lauantain alkuillan Tulosruutu kertoi Monzan MM-rallin vaiheista.

Toyotan Elfyn Evans koki karvaan takaiskun Monzan MM-rallissa lauantaina.

Evansin kohtaloksi koitui iltapäivän toinen erikoiskoe, jolla walesilainen ajoi ulos äärimmäisen liukkaassa paikassa. Toyota-kuljettaja oli ennen keskeytystään rallissa kolmannella sijalla, mikä olisi saattanut tuoda hänelle uran ensimmäisen maailmanmestaruuden.

Evansin tallikaveri Sebastien Ogier on tukevasti kiinni seitsemännessä MM-tittelissään ennen kauden päätöspäivää. Ogier johtaa kilpailua 17 sekunnin turvin, ja jos hän voittaa rallin, kuittaa hän samalla myös mestaruuden.

Kalle Rovanperä oli harmissaan tallitoverinsa Evansin keskeytyksestä.

– Elfyn on ajanut tosi hyvän kauden ja olisi ansainnut ajaa mestaruudesta loppuun asti. Toki mitä vain voi tapahtua sunnuntaina, mutta tilanne näyttää vaikealta Elfynin kannalta. Keskeytys oli hankala homma myös tiimimestaruuden kannalta, Rovanperä sanoi MTV Urheilulle.

Myös M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi olisi suonut mestaruuden Evansille.

– Näin pätkällä, että tien varressa oli Toyota. Maalissa minulle aukesi, että se oli Elfyn. Siitä ei tullut hyvä fiilis, sillä toivoin mestaruutta Elfynille. Katsotaan, pääseekö Seb huomenna maaliin, Lappi kertoi.

Lappi ja Rovanperä vahvistivat, että Evansin ulosajopaikka oli todella haastava.

– Siinä paikassa asvaltti vaihtui uudeksi lumen alla, ja tie muuttui liukkaammaksi. Ikävä paikka, mutta se oli hyvä, että paikassa oli varoitus. Liukasta olisi ollut meilläkin kesärenkailla, Lappi arvioi.

– Tulin tosi hiljaa siihen mutkaan, ja silti oli vaikeaa pysyä linjalla. Pitoa oli mahdotonta tietää, Rovanperä komppasi.

Lappi starttaa Monzan rallin päätöspäivään neljänneltä ja Rovanperä viidenneltä sijalta.

– Jos kukaan ei mokaa edessämme mitään, niin tuskinpa voidaan nousta ylöspäin. Ero on niin iso (kolmantena ajavaan Ott Tänakiin 16,1 sekuntia). Yritetään toki loppuun asti, Lappi totesi.

Rallin MM-kausi päättyy sunnuntaina kolmeen erikoiskokeeseen Monzan moottoriradalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja