Rotuesittelyssä: Burma

Ansioluettelonsa meille jakaa tällä kertaa burma, terapeuttimainen ja elegantti katti, joka suorastaan palvoo sinua – huomaamattasi.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen elegantti, itämaista tyyppiä oleva kissa. Minut sekoitetaan naurettavan usein siamilaiseen, vaikka ruumiinrakenteeltamme olemme aivan erilaiset! Olen keskikokoinen, lihaksikas kissa. Painan paljon enemmän kuin minut syliinsä kaappaaja voisi arvata. Kiinnyn lujasti omaan ihmiseeni – kuvittelen joskus olevani itsekin ihminen! Palvon sinua, vaikka et sitä aina huomaa. Olen myös oiva terapeutti – kuuntelen surujasi ja vien ajatuksesi muualle olemalla oma ihana itseni.

Koulutus ja työkokemus

Olen ensimmäinen ihmisen kehittelemä rotu. Amerikkalainen laivalääkäri, psykiatri Joseph Thomson toi vuonna 1930 Burmasta Wong Mau -nimisen ruskean, keltasilmäisen maatiaiskissan, meidän nykyisten burmien kantaäidin.

Thomson halusi kehitellä seurallisen kissan, joka toimisi oivana terapeuttisena eläimenä hänen potilailleen. Toisen maailmansodan jälkeen otin tassuihini Englannin ja pian sen jälkeen astuin Euroopan mantereelle. Ruotsi oli vuorossa 1950-luvulla, ja Suomi tuli perässä 1960-luvulla.

Harrastukset ja mielenkiinto

Osallistun väsymättä kaikkiin kodin askareisiin, olitpa sitten kylpemässä tai keittämässä perunoita. Minua englantilaiset usein sanovatkin "koirakissaksi", aivan kuten abessinialaisiakin.

Rakastan leikkiä palloilla ja erilaisilla nauhoilla, kiikutan ne mielelläni piiloon. Se mikä tekee minusta erikoisen, on se että vahdin mielelläni perheesi pienoisia. Tulen toimeen lasten kanssa. Kaipaan iloista yhdessäoloa, terveellistä ruokaa ja puhtautta!

Muuta

Pääni tulee olla katkaistun kiilan mallinen, päälaen pyöreähkö, korvien välin leveähkö, otsan kevyesti kupera ja leuan tukeva. Silmien tulisi olla keltaiset tai kellertävät, vailla viherrystä. Upean keltaisen silmänvärin saaminen on vaikeaa, mutta kuitenkin mahdollista.

Kymmenestä burman väristä monen mielestä ruskea on paras – silloin siinä näkyy minun turkilleni tyypillinen kiilto kaikkein selvimmin! Tiukka turkkini paljastaa myös vahvat lihakseni, olenhan linjakas ja solakka katti. Raajani ovat ohuet ja tassuni soikeat.

Motto

Ei, en ole siamilainen, vaan burma!

Suosittelijat

Lapsiperheet, leikkisät persoonat, palvomisen arvoiset ihmiset. Terapiaa kaipaavat.


AVA

Lähde: Wikipedia, Burmat.net

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja