RoPS:n Saksela Huuhkajiin: Kutsu ei pelkkä syntymäpäivälahja

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backen julkistama 22 pelaajan lista maaliskuun lopun maaotteluihin Puolaa ja Norjaa vastaan noudattelee viime vuosilta tuttuja valintoja, mutta talvimaaotteluissa hyvin esiintynyt RoPS:n laitamies Janne Saksela on toki hienoinen yllätys.

Maajoukkuekutsu julkistettiin Sakselan 23-vuotispäivänä, mutta pelkästä synttärilahjasta ei ole kysymys.

- Hän pärjäsi erittäin hyvin Abu Dhabissa. Hänellä on nopeutta kansainvälisiin peleihin, Backe kehui Sakselaa.

Backe täydentää ryhmäänsä vielä yhdellä kenttäpelaajalla, muttei ainakaan Daniel Sjölundilla. Backe on miettinyt kokeneen Sjölundin paluuta maajoukkueeseen, mutta nähtäväksi jää, milloin moinen tapahtuu.

- Hänelle on tulossa perheenlisäystä, ja keskittymistä Mestarien liigan karsintoihin. Katsotaan miten kausi etenee, ja palataan asiaan, Backe totesi.

Hyökkäyksestä puolestaan puuttuu Ruotsin AIK:n riveihin palannut Eero Markkanen, joka on Backen mukaan tällä hetkellä "15-20 minuutin kunnossa". Puolustaja Juhani Ojalalla on pohjevamma, ja Saksassa palloilevien Tim Väyrysen, Joni Kaukon sekä Mika Ojalan ongelmana on peliajan epäsäännöllisyys.

Jotain Backella on kuitenkin vielä hihassaan. Backe selvitti, että median hiljattain esiin nostama tanskalaispuolustaja Brian Hamalainen ei ole pelikelpoinen Suomen maajoukkueeseen, mutta suomalaisjuuria on muuallakin jalkapallomaailmassa.

- Yksi toinenkin pelaaja on, mutta en voi kertoa nimeä. Asiaa selvitellään, Backe kertoi.  

Lue myös:

    Uusimmat