Ronnie O'Sullivanille huima tili kuukauden peleistä – jatkaa nyt miljoonapotin jahtaamista

Ronnie O'Sullivan jatkoi loistavaa syksyään snookerin ammattilaispöydillä ja valloitti Shanghai Masters -rankingturnauksen mestaruuden 10-3-voitolla Judd Trumpista lauantaina.

Viisinkertainen maailmanmestari ratkaisi voiton käytännössä jo avaussessiossa viemällä nimiinsä ottelun seitsemän ensimmäistä erää. Finaalin suurin pistesarja oli O'Sullivanin 10. erään tekemä 108.

Turnausvoitto oli O'Sullivanille uran 30:s rankingkisoissa. Hän nousi listalla yksinään toiselle sijalle. Jo uransa päättänyt legenda Stephen Hendry on nyt kuuden voiton päässä.

O'Sullivan on ollut viimeisen kuukauden ajan huippuiskussa jopa hänen standardeillaan. Hän voitti English Open -turnauksen lokakuun lopussa, minkä jälkeen hän putosi avauskierroksella International Championshipissä. Sitten tuli kuitenkin finaaliesiintyminen Champion of Champions -kisassa ja heti perään voitto Shanghaissa.

41-vuotiaan englantilaistaiturin pankkitili onkin kasvanut pelkistä palkintorahoista viimeisen kuukauden aikana peräti 280 000 punnalla eli noin 310 000 eurolla.

Seuraavaksi O'Sullivan ja muut snookertähdet nähdään Northern Ireland Openissa ensi viikolla. Kun O'Sullivan voitti niin sanotun Home Nations -sarjan ensimmäisen turnauksen (English Open), hän tavoittelee edelleen ainoana pelaajana miljoonan punnan megapalkintoa.

Se jaetaan, jos yksi pelaaja pystyy voittamaan Home Nationsin kaikki neljä avointa turnausta (Englanti, Pohjois-Irlanti, Skotlanti ja Wales). Urakan vaikeudesta kertoo se, että viime kaudella jokaisessa kisassa nähtiin eri mestari.

Skotlannin avoimet pelataan joulukuun puolivälissä ja Walesin kisa helmi-maaliskuussa.