Ronnie O'Sullivan rahaennätykseen – kisavoittoa seurasi posketon ilmoitus: "Siitä tulee mahtavaa"

Ronnie O'Sullivan jyräsi vastustamattomasti ensi kertaa Saudi-Arabiassa pelatun World Masters -turnauksen voittoon kaatamalla Luca Brecelin erin 5–2 myöhään keskiviikkona. 

O'Sullivan nettosi voitosta 250 000 puntaa eli noin 292 000 euroa. Ennen finaalia hän kaatoi Judd Trumpin 4–1-lukemin aiemmin keskiviikkona.  

– Tämä on ollut fantastinen turnaus, upea peliareena ja yleisö on ollut mahtava, O'Sullivan hehkutti Riadissa järjestettyä rahakisaa Eurosportin mukaan

Useita kisoja tällä kaudella väliin jättänyt O'Sullivan on kasannut sesongin aikana jo viisi turnausvoittoa, joukossa myös Triple Crown -tittelit UK Championshipistä ja Mastersista. Saudikisan voiton myötä seitsenkertainen maailmanmestari rikkoi jo yhden kauden palkintorahaennätyksen, vaikka kalenterissa on vielä viisi tapahtumaa jäljellä – helmenä huhti-toukokuussa pelattavat MM-kisat. 

Judd Trumpin edellinen rahaennätys oli 1 093 900 puntaa. O'Sullivan ylsi nyt tämän kauden osalta 1 141 500 puntaan eli noin 1 334 000 euroon.

Miljoonabonus

Kymmenen pelaajan kutsuturnauksessa oli käytössä myös "kultainen pallo", jonka pussittaminen 147 pisteen maksimibreikin päätteeksi olisi lihottanut pelaajan pankkitiliä reilun 460 000 euron suuruisella bonuksella. Kukaan ei pystynyt tähän. 

O'Sullivanin voiton jälkeen tapahtuman järjestäjiin kuuluva Turki Alalshikh teki hurjan ilmoituksen. 

– Kukaan ei pussittanut kultaista palloa tässä turnauksessa, joten seuraavaan kisaan tuplaamme sen (bonuksen) miljoonaan dollariin, Turki Alalshikh lausui SportBiblen mukaan

Se on euroina noin 915 000, kun esimerkiksi maailmanmestaruudesta irtoaa palkintorahaa 585 000 euroa. 

O'Sullivan innostui uutisesta. 

– Pussitan kultaisen pallon ensi vuonna. En halunnut viedä kaikkea kerralla. Voitin turnauksen tänä vuonna, ja hoidan kultaisen pallon ensi vuonna. Siitä tulee mahtavaa, 48-vuotias snookertaituri myhäili BBC:n mukaan

O'Sullivanin hehkutuksesta huolimatta Riadiassa pidetty kisa keräsi myös valtavasti kritiikkiä. Katsomoissa oli paljon tyhjää, ja yleisön käytös ei täyttänyt lajin normeja. 

Lisäksi ihmeteltiin sitä, että paikalle taistelemaan valtavasti rahapalkinnoista kutsuttiin vain lajin ehdoton pelaajaeliitti.  

Lue myös:

    Uusimmat