Romuttiko Ristomatti Hakolan kaatuminen Suomen olympiasaumat? Jari Isometsä uumoilee seurauksia: "Lovi on todella iso"

Ristomatti Hakolan kylkiluun murtuminen Rukan maailmancupin kisoissa saattaa pahimmassa tapauksessa vaikuttaa vielä Pekingin talviolympialaistenkin viestiin ja parisprinttiin.

Hakola kaatui lauantaina miesten 15 kilometrin kilpailussa Impilinnan vaikeassa laskussa. Hän ajautui aidan alitse ja kumautti itsensä tolppaan.

Sairaalatutkimuksissa Hakolalla todettiin murtuma kylkiluussa. Vamman pitäisi parantua muutamassa viikossa, mutta harjoitteluun tuleva tauko aiheuttaa väkisinkin takapakkia olympiavalmistautumiseen, kun hengästyminen tekee heti kipeää.

Hakolan toipuminen helmikuun olympialaisiin olisi Suomelle äärimmäisen tärkeää.

– Jos Ristomatti ei kuntoudu, niin sanoisin, että siinä pari mitalia menee, toteaa MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä.

– Kyllä varsinkin pitkään viestiin se lovi on todella iso. Sprinttiviestiin (parisprinttiin) se ei ole niin iso, koska Joni Mäki pystyy paikkaamaan, mutta todella harmittavaa, jos tämä tulee vaikuttamaan pidemmälle.

– Eipä ainoastaan suomalaiselle hiihtourheilulle, vaan voin kuvitella, mitä ”Risen” päässä tällä hetkellä liikkuu, ja siellä ei kauhean kivoja ajatuksia ole. Ei voi kuin toivottaa tsemppiä, Isometsä sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat