Mainos

Romanttiset kesäkalusteet

Aurinko houkuttelee nauttimaan kesän lämmöstä, mutta paahteen keskellä tekee välillä mieli varjoon. Terassit ja pihat kalustetaan nyt lekottelusohvilla, päiväsängyillä sekä romanttisilla tuoleilla.

Tämän kesän kalusteet houkuttelevat suojaisaan koloon kuin linnunpesään, jossa on mukava rentoutua, lueskella ja viettää virkistävää siestaa.

Ulkotiloihin tarkoitettuja oleskelukeitaita löytyy monilta huonekaluvalmistajilta. Isojen tuotteiden lisäksi kannattaa tiedustella myös saman sarjan pienempiä versioita.

Kauniita yksityiskohtia

Pihakaluste on rentoutumista varten, mutta kaunis ulkonäkö tuo lisäviehätystä. Parhaimmillaan lepokeitaan ilme muuttuu valon ja varjon leikkiessä tuotteen pinnalla.

Selkänoja on kuvan tuolin katseenvangitsija. Crinoline-tuolin romanttinen kukkakuvio johdattaa ajatukset maailmaan, jossa on tilaa unelmille. Mallistoon kuuluu useita variaatioita. Materiaalina on käytetty luonnonkuidun lisäksi polyeteeniä, ja tuotteen on suunnitellut Patricia Urquiola.

Luksusta rentoutumiseen

Puutarhasta ja terassista on tullut oleskelutila, jossa vietetään mahdollisimman paljon aikaa. Peruskalusteiden lisäksi halutaan yksilöllisyyttä ja persoonallisuutta samalla tavalla kuin kodin muussakin sisustuksessa. Suunnittelun ja muotoilun tavoitteena on tuoda sekä käytännöllisyyttä että elämyksiä.

Lifeshop Collection on amerikkalaisen Hospitality Design Sourcen huonekalusarja, johon kuuluu kalusteita ulko- ja sisäkäyttöön. Muotoilussa on aistittavissa vivahteita itämaisesta tunnelmasta. Spartan Open Top -divaanissa kelpaa löhöillä ja rentoutua pidempäänkin.

Koko perheen keidas

Pienikin koti kasvaa, kun kesäpiha laajenee uusilla kalusteilla, jotka tuovat tunnelmaa esimerkiksi puutarhajuhliin. Suunnitteluvaiheessa kannattaa huomioida omat tarpeet ja kalusteiden sijoituspaikan koko. Jykevä tuoli ei kaadu kovassakaan tuulessa, ja pinottavat lisätuolit taas on kätevä säilyttää talven yli, koska ne eivät vie paljon tilaa. Materiaalien kehittyminen on parantanut säänkestävyyttä ja tuonut uusia mahdollisuuksia kalustevalinnoille näilläkin leveysasteilla.

Me kaksi vain

Kiehtovat materiaalit ja jännittävä muotoilu luovat omaleimaisen ilmeen kalusteelle. Kysymys on usein pienistä vivahteista, kuten istuimen kaltevuudesta, selkänojasta tai pehmusteista.

Plu´MO -tuolissa on veistoksellisen näyttävä selkänoja. Muovirottinki hipoo korkeuksia kuin valtaistuin. Sen suojaan on mukava käpertyä maailman myrskyiltä.

Riippumatot lapsille ja aikuisille

Riippumatot kiinnostavat kaikenikäisiä. Lapsille ne merkitsevät leikkimistä ja riemua. Keinahtelun lomassa voi katsella kirjoja ja ottaa päivätorkut. Kuvan malli kuljettaa matkalle Brasilian karnevaalin sykkeeseen, joka lumoaa värikkyydellään.

Kaikki La Siestan riippumatot valmistetaan tämän kulttuurin synnyinseuduilla Brasiliassa, Meksikossa ja Kolumbiassa. Materiaali on 100 % puuvillaa, ja suurin osa valmistetaan käsityönä. Valikoimassa on jopa kolmen hengen riippumattoja.

Enamorada on valkaisemattomasta puuvillasta käsinsolmittu jättiläiskokoinen luksusmatto, jossa on koristeelliset reunukset. Koillis-Brasiliassa valmistetun riippumaton kudontatekniikkaa kutsutaan makramee-solmeiluksi, jossa solmuja käyttämällä saadaan aikaan koristeellisia nyörejä tai pintoja.

Levollista keinuntaa

Romanttisessa puutarhassa voi nauttia kukkien väriloistosta tai vihreän sävyjen harmoniasta. Unelmien paikassa kaikki elementit ovat kohdallaan.

Puutarhakeinu on perinteinen suomalainen kesäkaluste, joka on pysynyt kestosuosikkina.

Lempeän kesätuulen puhaltaessa syntyy pieniä ja suuria ajatuksia, vaihdetaan kuulumisia ja virkistäydytään. Harmonia-keinun saa istuma-asennon lisäksi myös reilusti makuuasentoon. Tuotetta saa lisäksi pienempänä versiona. Suunnittelija on Tiina Wikholm.

Kun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, ei välttämättä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Oman pihan tai terassin lepokeidas hemmottelee lempeästi asukkaitaan.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus
Kuvat: Asko, Harmonia-kaluste, Hospitality Design Source / Lifeshop Collection, La Siesta, Free-Line, B&B Italia

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.