Mainos

Romanian lintuinfluenssa vaarallista tyyppiä

Romanian viranomaiset ovat ryhtyneet varotoimiin taudin leviämisen estämiseksi. EU:n eläinlääkintäasiantuntijat kokoontuvat jälleen torstaina arvioimaan lintuinfluenssatilannetta Euroopassa.

Romaniassa tavattu lintuinfluenssa on ihmisille vaarallista H5N1-tyyppiä. Lintuinfluenssaepäily varmistui Britanniassa tehdyissä laboratoriotesteissä.

EU:n komission mukaan Romanian lintuinfluenssavirus on samaa kantaa kuin Turkista ja Aasiasta löydetty virus.

- Tänä aamuna kokeet vahvistivat, että Romaniasta on löydetty H5N1-virusta, mutta lisätestejä tarvittiin selvittämään sen yhteys Aasiaan ja Turkkiin. Tämä yhteys on nyt vahvistettu, sanoo terveys- ja kuluttaja-asioista vastaava komissaari Markos Kyprianou.

Romanian viranomaiset ovat nyt ryhtyneet varotoimiin taudin leviämisen estämiseksi. Maan hallitus kokoontui päivällä poikkeusistuntoon pohtimaan lisätoimia. Tonavan suistossa kaksi kylää on karanteenissa tautiepäilyn takia.

Turkista ihmiseen tarttuvaa virusta löytyi aiemmin tällä viikolla. Turkin terveysministeriön edustajan mukaan tarkkailussa olleista yhdeksästä ihmisestä ei ole löydetty lintuinfluenssatartuntaa.

Aasiassa lintuinfluenssaan on kuollut jo yli 60 ihmistä.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.