F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Romain Grosjeanin turvaan auttanut lääkäri kuvailee: onnettomuuspaikalla odotti karmea näky, ratavirkailija antoi ratkaisevaa tukea

3:20
Romain Grosjeanin auto tuhoutui täysin dramaattisessa ulosajossa

Järkyttävään onnettomuuteen joutuneella Romain Grosjeanilla oli sunnuntain Bahrainin GP:ssä onnea matkassa. Syitä ranskalaiskuljettajan ihmepelastumiselle oli monia, ja yksi niistä oli se, että onnettomuus sattui ensimmäisellä kierroksella, kun FIAn lääkäriauto seurasi kuljettajia lähdön jälkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Grosjean pysyi tilanteessa tajuissaan ja pystyi nousemaan autosta ylös. Hänellä oli hyvä tuuria myös siinä, ettei auton lävistämän aidan riekaleet estäneet hänen poispääsyään ohjaamosta.

Kun Grosjean nousi autosta, FIAn lääkintädelegaatti Ian Roberts oli jo paikalla auttamassa häntä turvaan.

– Seurasimme autoja ensimmäisellä kierroksella normaalisti. Näkyi valtavat liekit, ja saavuimme erikoiselle tapahtumapaikalle, jossa oli autonpuolikas kääntyneenä väärään suuntaan, ja aidan takana oli valtavan kuuma, Roberts kertoi Sky Sportsin haastattelussa Autosportin mukaan.

– Kun katsoin oikealle, näin, että Romain yritti nousta ylös. Tarvitsimme jonkun tavan päästä hänen luokseen, ja paikalle tuli ratavirkailija palosammuttimen kanssa. Sammuttimella saimme liekit juuri ja juuri riittävän kauas, joten kun Romain nousi riittävän korkealle, pystyin kurkottamaan ja sain hänet vedettyä aidan yli.

Roberts avusti Grosjeanin lääkäriauton luo ja teki tälle pikaisen tarkastuksen.

– Taisin kehottaa häntä istumaan alas. Hän tärisi erittäin paljon. Kypärän visiiristä ei nähnyt lainkaan läpi, ja se oli itse asiassa sulanut. Otin hänen kypäränsä pois nähdäkseni, että kaikki muu oli ok.

– Kliinisen tutkimuksen pohjalta olimme melko iloisia, joten kyse oli vain siitä, että saimme hänen olonsa mukavaksi niissä vammoissa, jotka näimme. Hänen käsiinsä ja jalkoihinsa sattui, joten tiesimme, että olisi turvallista siirtää hänet autoon suojaan ja saamaan voidetta palovammoihin.

Roberts ja lääkäriauton kuljettajana toimiva Alan van der Merwe kertoivat tekevänsä mielikuvaharjoituksia kaikenlaisten tilanteiden varalle, mutta se, mikä heitä sunnuntaina Bahrainissa odotti, oli jotain ihan muuta, mitä he olivat osanneet kuvitella.

– Kaikkeen ei voi valmistautua. Täytyy tehdä parhaansa sen mukaan, miten tilanne etenee, Roberts sanoi.

– En ole nähnyt tällaista tulipaloa aikanani lääkäriauton kuljettajana. Tässä oli paljon uutta ja tuntematonta. Teemme varmistuslistoja ja puhumme erilaisista tilanteista, mutta tämä oli hullua. Siinä oli paljolti kyse inhimillisestä vaistosta. Ian meni kohti liekkejä ja yritti pelastaa jonkun, mikä on hyvin inhimillistä. Kun on siellä, tekee sen, minkä voi, Van der Merwe sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja