Romain Grosjean palasi kilpa-auton rattiin hirmuonnettomuutensa jälkeen – palovammat muistuttivat olemassaolostaan

F1-sarjan vakavaan onnettomuuteensa päättänyt Romain Grosjean pääsi tutustumaan uuteen työkaluunsa IndyCar-sarjan testeissä. Ranskalaiskuski kuvailee pyörähdystään ”oppimiskokemukseksi”.

Grosjean, 34, ajoi Dale Coyne -tallin autollaan 83 kierrosta Barberin moottoriradalla Alabamassa. Hänen rajusta F1-onnettomuudestaan ehti kulua vain alle kolme kuukautta, mikä näkyi hiukan ranskalaisen paluussa.

– Olo oli kuin kotona. Mitään pelkoa tai vastaavaa ei ollut, Grosjean tiivisti Sky Sportsin mukaan.

IndyCar-auto osoitti kuitenkin nopeasti F1:stä poikkeavan vaatimustasonsa. Grosjean pyörähti radalla heti alkukierroksilla, mitä hän kuvaili lähinnä oppimiskokemukseksi.

Vasemmassa kädessä tuntui kuitenkin edelleen palovammojen arvet. Grosjean kertoi palovammojen olleen edelleen sen verran arkoja, että hän päätti pitää vasemman käden hansikasta kädessään pitempiä aikoja sen sijaan, että olisi ottanut hanskoja pois ja laittanut takaisin.

– Huomasin sitten sen ilon, jonka ilman ohjaustehostinta ajaminen antaa. En kadu salilla viettämiäni tunteja, mutta taidan ottaa varmuuden vuoksi vähän lisää, Grosjean myönsi.

– Ei se täydellistä ollut, ja sain kivan rakon vasempaan peukalooni, mikä ei ole kaunista, mutta ajamisen kannalta se oli OK. Olin vähän varovainen joissain kanttareissa, mutta yleisesti se ei ollut rajoitteena.

– (Leikkaus) tehtiin itse asiassa todella hyvin. Aamun viimeisellä vedollani minulla oli iso täräys ja se oli aika kivulias. Noita voi kuitenkin odottaa. Tiedän, ettei se ole vielä täysin parantunut ja että se on vielä herkkä, Grosjean totesi.

Lue myös:

    Uusimmat