Kimi Räikkönen muistutti vuoden takaisista tapahtumista – "Emme voi poissulkea sitä tälläkään kertaa"

Kimi Räikkönen peräänkuuluttaa Alfa Romeo -talliltaan Turkin F1-osakilpailussa samanlaista tarkkuutta kuin MM-pisteitä tuoneessa Venäjän GP:ssä reilu viikko sitten. 

Pääkuvan video: Viime kauden Turkin GP:n startista ei tapahtumia puuttunut: Valtteri Bottas spinnasi, Max Verstappenille umpisurkea lähtö. 

Räikkönen ylsi Sotshissa tallin kauden parhaalle sijoitukselle, kun suomalainen toi Alfa Romeolle vuoden neljännen pistesijan 8. tilallaan. Räikkösen nousua helpotti kisan lopun sade ja sen aiheuttama sekaannus

Veteraanikuski palasi vielä Sotshin tapahtumiin tallinsa Turkin GP -ennakossa

– Tulos tuli hyvin erikoisissa olosuhteissa, joten emme voi tehdä sen perusteella suuria johtopäätöksiä suorituskyvystämme, mutta toisaalta meidän piti tehdä oikeita päätöksiä, ja onnistuimme tässä. Pidimme päämme kylmänä vaikeilla hetkillä, Räikkönen kehui.  

Viime vuonna Turkin GP käytiin marraskuussa, ja olosuhteet olivat hyvin viileät ja kosteat. Aika-ajossa nähtiin jättiyllätys, kun Racing Pointin Lance Stroll kipusi paalulle ja Mercedekset olivat vaikeuksissa. Räikkönenkin yllätti ajollaan 8. ruutuun. 

– Turkista tulee taas mielenkiintoinen kilpailu. Viime vuonna kisapäivä oli tapahtumarikas, emmekä voi poissulkea sitä tälläkään kertaa. Meidän pitää olla tarkkana ja seurata asioiden kehittymistä, Räikkönen summaa. 

Istanbuliin ennustetaan viikonlopuksi noin 20 asteen lämpötilaa. Viime vuoden kaltaisia sateita ei todennäköisesti nähdä, mutta ainakin lauantaille on olemassa sateen uhka. 

– Viime vuoden kisa oli aika ainutlaatuinen, ja vaikka tällä kertaa radan pito ei tule olemaan niin heikko, niin meidän pitää olla valmiita kaikkeen, Räikkösen tallitoveri Antonio Giovinazzi kommentoi. 

Lue myös:

    Uusimmat