Mainos

Rollareiden rekvisiitalle 77 rekka-autoa ja 11 bussia

Rolling Stones -konserttien rekvisiitta paisuu joka kiertueella. Yhtyeen Madridin-konsertin purkutöissä sattui onnettomuus, joka vaati kaksi kuolonuhria. Olympiastadionin huomiselle keikalle on vielä lippuja.

Rockin megayhtye Rolling Stones haluaa olla kaikkein suurin. Tämä näkyy myös bändin konserttien rekvisiitasta, joka ei kun kasvaa rundista toiseen.

- Stonesien tämän kiertueen konsertit ovat puitteiltaan maailman suurimpia tällä hetkellä, vahvistaa Rolling Stonesin rundin tuotantomanageri Dale Skjerseth.

Show'ssa riitti katsottavaa jopa Rio De Janeiron kahden miljoonan ihmisen yleisölle.

Media on päässyt kurkistelemaan Olympiastadionin rakennelmia, joille Rollarit kipuavat huomisillan konsertissa. Huomiota kiinnitti ennen muuta valtaisa catwalk eli esiintymislavasta yleisön keskelle pistävä ramppi.

- Stones tulee esittämään neljä biisiä catwalkin päässä yleisön keskellä. En saa paljastaa, millä tavalla bändi kuljetetaan tälle paikalle, Skjerseth härnää.

Superyhtye tarvitsee niin ikään kaksi erillistä esiintymislavaa. Ei olekaan ihme, että A Bigger Bang -show'n rahtaaminen Helsinkiin vaati 77 rekka-autoa ja 11 bussia.

"Rollarit jatkavat kiertueita"

Jos tuotantomanageri Skjersethin arvioon on luottaminen, Rollareita saadaan ihmetellä konserteissa vielä pitkään. Bändi ei edes harkitse eläköitymistä.

- Pitää muistaa, että Rolling Stones rakastaa kiertämistä ja konserttien soittamista. He tulevat tekemään kiertueita tämänkin jälkeen.

Ja kun kyseessä on Stones, valoshow't, pyrotekniikka ja lavarakennelmat kasvanevat yhä giganttisemmiksi.

Skjerseth oli Rollarien matkassa jo bändin edellisellä kiertueella, joten hän tietää, miten homma pyörii. Kiertueella on varauduttu kaikkeen - myös Etelä-Suomessa raivonneeseen myrskyyn.

- Myrsky ei pysäytä estradin rakentamista, mutta teemme kuitenkin työtä hieman tavallista varovaisemmin.

Joskus voi rasvatuinkin kone kuitenkin yskiä: Rollarien Madridin-konsertin purkutöissä sattui äskettäin onnettomuus, joka vaati kaksi kuolonuhria.

Stonesiin jos kehenkä sopii kuitenkin slogani "Show must go on". Vierivät kivet eivät pysähdy kuin korkeintaan nappaamaan muhkean keikkapalkkion taskuihinsa. Sitten sirkus jatkaa taas.

Keikalle vielä lippuja

Toisin kuin Suomen mediassa on kerrottu, Rolling Stonesin konsertin 35 000:ta pääsylippua ei myyty loppuun nopeasti. Lippuja on myyty tapahtuman järjestäjän Welldonen mukaan noin 33 000, eli vapaita paikkoja on vielä parisentuhatta.

Rolling Stones soittaa Olympiastadionilla huomenna. Tällä kertaa Stones-spektaakkeliin ei myydä seisomalippuja. Myös stadionin kenttäosalle saapuvat katsojat saavat istumapaikat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.