Rohkeita tositarinoita rintasyövästä: "Pelkään etten tule näkemään lapsiani aikuisina"

Voimanlähde-dokumentissa rohkeat suomalaisnaiset kertovat omat, koskettavat tarinansa rintasyövästä.

Rintasyöpään sairastuu vuosittain noin 4800 suomalaista naiset. AVAlla nähdään 5.10. klo 17 koskettavan rehellinen dokumenttielokuvassa rintasyövästä ja siitä selviämisestä. Pääosassa ovat eri elämäntilanteissa olevat naiset, jotka kertovat avoimen rohkeasti peloistaan ja ajatuksistaan niin naiseudesta, syöpähoidoista kuin arjesta selviytymisestä.

”Sillä oli niin karmea kaiku, koska se oli joku suuri, tuntematon mörkö, jota vastaan piti lähteä taistelemaan. Tuntuu, että olin jo kahdessa tunnissa laittanut niin ison rattaan pyörimää, että tämän nopeammin tätä ei olisi pystynyt hoitamaan. Kun katsoin lapsia, ajattelin että tähän tämä ei lopu! ”

”Ei tämän ikäisenä pitäisi sairastua rintasyöpään, etenkin jos on kolme pientä lasta. Koska he eivät ansaitse tätä. Vaikka olisin tehnyt jotain pahaa, niin he eivät olet.”

”Täytyi jaksaa. Näin jälkeenpäin olen miettinyt, että ihan liian paljon yritin jaksaa ja itku kurkussa tein töitä.”

”Tämä on rankka tauti naiseudelle ja turhamaisuudelle. Kyllä se syö naiseutta ja identiteettiä.”

"Mulla on aina ollut pitkät hiukset. Nyt mulla on sitten kalju ja kauhean ruma arpi. Ei se rintaliiviproteesi paljon auta siinä, kun suihkun jälkeen osuu peilin eteen. Nykyään en enää itke kun katson itseäni peilistä. Onneksi mulla on ihana meis, joka muistuttaa, että rakastaa mua just tällaisena."

”Kyllä olet kauhean yksin kipujen ja pelkojen kanssa. Vaikka voit jakaa niitä osan, mutta on se pitkä ja yksinäinen matka.”

”Mulla oli tosi hyvät tukijoukot. Ystävät perustivat ihan hoitoringin. Aina kun tulin leikkauksesta, jokau oli mun luona yötä."

"Pelkään sitä, etten tule näkemään mun lapsia aikuisina."

”Ennen kuin sairaustuin rintasyöpään, minun oli paljon vaikeampi hyväksyä itseäni: Minussa oli kaikenlaista vikaa. Sitten mut leikattiin ja poistettiin toinen rinta, Meillä jokaisella on elämän aiheuttamia arpia ja onko sillä niin väliä näkyykö ne vai ei.”

”Jollain tavalla on käsittänyt sen, mikä hirveä voimavara ihmisessä on, kun se vain kaivetaan esille ja saa vähän apua ja tukea. Ja ei lannistu.”

Voimanlähde -dokumentin uusinta AVAlla 05.10.2013 klo 17.00.

Katso myös AVA Dokumentti: Isä on syntynyt

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja