Rohkaise mielesi – näin pidät ikimuistoisen juhlapuheen

Juhlakausi ei suinkaan loppunut kesään. Pikkujoulukausi on vasta alkamassa ja syksyn valmistujaisiinkin kaivataan puheenpitäjää.

Hyvä puhe syntyy silloin, kun oikea tunnelma ja puhuja kohtaavat. Puheenpitäjän ei kuitenkaan tarvitse luottaa yksin tunnelmaan. Jos sinua jännittää, muista että missään ei ole määrätty, että puhe täytyy pitää yksin. Esimerkiksi häissä vanhemmat voivat pitää yhdessä puheen lapselleen.

Jos tarvitset muistilappua, älä piilottele sitä. Naurata juhlakansaa ottamalla esiin paperikäärö, joka valuu lattialle saakka ja sano, että et aio pitkästyttää juhlijoita pitkällä puheella.

Näillä vinkeillä onnistut:

Hyvä aloitus on tärkeä

Luo puheellesi otollinen tunnelma aloittamalla pienellä muistolla tai huomiolla. Kerro suhteestasi juhlakaluun tai kerro, miksi juhla on huomionarvoinen ja käänteentekevä. ”Tuomas ei ole enää äidin pikku partiolainen.”

Käytä tarinoita

Jaa hupaisa tarina, jonka ainoa tarkoitus ei kuitenkaan ole naurattaa. ”Tuomas on varsinainen luonnonlapsi. Muistan kerrankin, kun hän sai minut innostumaan lintubongaamisesta. Kiikarit unohtuivat kotiin, mutta Tuomas ei jäänyt toimettomaksi…”

Naljaile, älä nöyryytä

Huumori on hyväksi. Pieni naljailu naurattaa varmasti. Pieni naljailu ei kuitenkaan tarkoita juhlakalun nöyryyttämistä. Huomion keskipisteenä oleminen on tarpeeksi jännittävää.”Lukio ei ollut Tuomaan parasta aikaa, kuten varmaan muistatte. Minä en ainakaan voi unohtaa hänen vihreitä hiuksiaan.”

Draama toimii aina

Huomioi juhlakalun käänteentekevä hetki. ”Kun Tuomas pääsi yliopistoon, hän ymmärsi itsessään piilevän potentiaalin. Yhtäkkiä kaikki ovet olivat auki.”

Kohota malja muiden kanssa

Paketoi puheesi kannustavilla loppusanoilla ja rohkaise kanssajuhlijoita tarttumaan maljaan. ”En voisi olla ylpeämpi Tuomaasta, josta tuli suvun ensimmäinen maisteri. Nostakaamme malja Tuomaalle ja hänen uusille seikkailuilleen!”

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat