Säännöt aikuisen naisen flirttiin – älä sorru mokiin

Flirttitemput, jotka tepsivät nuorempana, eivät toimi enää viisikymppisen kohdalla, toimittaja ja televisiokasvo Flic Everett kirjoittaa Daily Mail -sivustolla. Lue asiantuntijan flirttivinkit kypsälle naiselle!

Älä yritä pönkittää

Olet paljon moniulotteisempi kuin mitä olit 25-vuotiaana, mikä tekee sinusta myös särmikkäämmän. Hienovaraisuus onkin flirttailussa keskeistä, toimittaja Flic Everett kirjoittaa Daily Mail -sivustolla.

Käytä huumoria, nokkeluutta sekä älyä – mutta älä yritä pönkittää itseäsi. Sinun ei myöskään tarvitse pukeutumisella todistaa, mitä olet. 

Vältä nuorempia miehiä

Julkkisnaisista voi löytyäkin puumia, jotka menestyksekkäästi ovat napanneet itselleen reilusti yli puolet ikäistään nuorempia miehiä. Tavallisesti tosielämässä moinen ei välttämättä suju ongelmitta.

Everett kertoo käyneensä hiljattain baarissa erään 50-vuotiaan ystävänsä kanssa. Ystävä flirttaili komealle nuorelle baarimikolle – ja pian kävi ilmi, että mies oli aikoinaan ollut hänen poikansa luokkatoveri.

Älä pistä arvaamaan

Vaikka uskoisit kuntoilun, laihdutuksen tai vaikkapa botoxin tehneen sinusta vuosikymmeniä nuoremman näköisen, todennäköisesti niin ei ole. Älä laita miestä kiusalliseen tilanteeseen arvaamaan ikääsi – vastaus ei välttämättä ole niin imarteleva kuin mitä toivot.

Kosketa tai kommentoi – älä koskaan molempia

Flirttailla voi joko fyysisesti tai verbaalisesti. Jos haluat pitää flirttailun hienostuneena, päätä kumman tavan valitset, mutta älä sorru molempiin. Huomaamaton kosketus voi jossain tilanteessa toimia, mutta älä pilaa hetkeä korostamalla asiaa kommentoimalla päälle vielä jotain.

Muista katsekontakti

Flirting for dummies -oppaan kirjoittajan Elizabeth Clarkin mukaan toimivassa flirtissä olennaisinta on katsekontakti. Clark kehottaa katsomaan silmiin neljän sekunnin ajan. Jos mies edelleen katsoo takaisin, hän pitää sinusta. Jos saat positiivisen vastaanoton, hymyile kunnolla takaisin.

Tiedä rajasi

Everett kertoo ystävänsä todenneen, että flirtti on nautinnollisinta silloin, kun sen osaa lopettaa ajoissa. Yleensä tämän oppii vasta iän tuoman kokemuksen myötä.

”Olin ennen hyvin avoin flirttailija. Koskettelin polvia ja kehuin miehiä avoimesti komeiksi – ja se oli hauskaa. Nykyään flirttailen esimerkiksi siten, että vain mies kuulee vitsin tai otan katsekontaktin ja hymyilen. Rakastan edelleen flirtin vetovoimaa, mutta siihen se tulee jättääkin”, Everettin ystävä kertoo. 

Laita peliin vahvuutesi

Vaikket ehkä enää ole solakimmillasi ja juonteet ovat jo aikapäiviä sitten vaihtuneet rypyiksi, peset 21-vuotiaan flirttitaidoissa mennen tullen. Vanhemman naisen viisaus, itsetietoisuus ja pienempi tarve selittelyyn luovat karismaa. Vanhemmat naiset ovat myös älykkäitä, luovia ja nykyään yhä todennäköisemmin myös varakkaita ja menestyneitä. 

Onko kauneus vain nuorten etuoikeus?

Valokuvaaja Mirkku Merimaa kuvasi Ihana nainen -projektiinsa yli 60-vuotiaita, suomalaisia naisia. Merimaa ja valokuvatut Helinä Raine ja Lena Salmi kertoivat, millaista projektia oli tehdä ja miten suomalaiset naiset suhtautuvat ulkonäköönsä vanhemmiten.

Onko kauneus vain nuorten etuoikeus? 25:25

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja