Roger Federer ylistää historiaa tehnyttä Rafael Nadalia – "Älä ikinä aliarvioi suurta mestaria"

Tennislegenda Roger Federer onnitteli uransa 21. Grand Slam -tittelin voittanutta Rafael Nadalia tyylikkäällä tavalla.

35-vuotias Nadal venyi sunnuntaina pelatussa Australian avointen finaalissa huimaan temppuun, kun hän nousi kahden erän tappioasemasta 3-2-voittoon. Espanjalaistähti kukisti yli viisi tuntia kestäneessä finaalissa Venäjän Daniil Medvedevin.

Federer lähetti pitkäaikaiselle kilpakumppanilleen tyylikkäät onnittelut.

– Mikä ottelu! Sydämelliset onnittelut ystävälleni ja kilpakumppanilleni Rafael Nadalille siitä, että hänestä tuli ensimmäinen 21. Grand Slam -titteliin yltänyt mies, Federer onnittelee Instagram-tilinsä Stories-osiossa.

Loukkaantumisista kärsinyt Federer on ollut kuukausia sivussa tenniskentiltä. Myös Nadal kärsi hiljattain pahasta jalkavammasta, eikä ollut varmaa, pystyykö espanjalainen pelaamaan lainkaan Australiassa. Toisin kuitenkin kävi ja Nadal nousi mestariksi.

– Muutama kuukausi sitten vitsailimme siitä, että olemme molemmat kainalosauvoilla. Hämmästyttävää. Älä ikinä aliarvioi suurta mestaria. Sinun häikäisevä työmoraalisi, omistautuminen ja taistelutahto toimivat inspiraationa minulle ja lukuisille muille ympäri maailman, Federer kehuu Nadalia.

Nadal nousi 21. Grand Slam -tittelinsä myötä Federerin ja Novak Djokovicin ohi kaikkien aikojen ykköseksi Grand Slam -voittotilastossa. 40-vuotias Federer on iloinen, että on saanut kisata Nadalin kanssa tenniksen huipulla jo vuosikausia.

– Olen ylpeä, että olen voinut jakaa tämän aikakauden sinun kanssasi ja näytellyt roolia puskeaksesi sinua eteenpäin urallasi.

Lue myös:

    Uusimmat