Robin avoimena aikuistumisesta MTV:lle: En pärjäisi missään yksin

Aikuisuuden kynnyksellä oleva teinitähti Robin kertoi MTV.fille ajatuksiaan maailmanvalloituksesta, suosiosta ja siitä, miksi hän ei halua olla yksin.

Teini-idoli Robin Packalen täyttää 24. elokuuta 18 vuotta. Samalla lapsuus vaihtuu aikuisuuteen.

– Elokuu on mielestäni jo syksyä. Koulut ovat alkaneet ja kaikki alkaa kuihtua. Se on juuri sitä aikaa, kun kaikki kiva loppuu, tähti nauraa.

Robin toteaa, ettei täysi-ikäisyys tarkoita muuta kuin uutta merkintää ajokorttiin. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin toteaa, että on pelottava ajatus olla aikuinen.

– Pitää olla vastuussa itsestään. Vanhemmat voivat sanoa, että no niin, ovi on tuossa.


Eripari kengät ovat Robinin tavaramerkki.

Perhekeskeinen Robin ei myöskään halua vielä muuttaa omaan asuntoon. Kun sen aika tulee, hän uskoo jäävänsä Turkuun. Helsinki on ollut hänelle aina kaupunki, jossa tehdään töitä.

Robin myös listaa kotona asumisen hyviksi puoliksi sen, että siellä on aina seuraa pikkusiskoista ja vanhemmista. Kotona myös otetaan musiikin kuuntelu tosissaan.

– Koeviikolla menin auton takapenkille lukemaan kokeisiin, kun kotona oli niin hirveä meteli.

Robin on kertonut perheensä auttavan häntä siinä, että jalat pysyvät maassa. Perheen tukeen hän luottaa myös silloin, kun hän muuttaa omilleen. Hän uskoo, että perhe auttaa jatkossakin siinä, ettei homma niin sanotusti ”lähde lapasesta”.

– En pärjäisi yksin missään. Se on varmaan sinänsä vähän surullista, mutta ainakaan ei tarvitse olla yksin.

Robinilla ei myöskään ole sellainen olo, että hän jäisi ilman tukea työkuvioissa. Sieltä löytyy turvaverkkoa, joka auttaa pitämään jalat maassa.

– Meillä on hyvä tiimi ja keskusteluyhteys. Ei mulla ole sellainen olo, että joku veisi minua jonnekin, minne en haluaisi mennä.

Äkkiseltään Robin ei myöskään usko, että hänen musiikkinsa tulisi muuttamaan suuresti suuntaa.

– Tietenkin sitä aina haluaa kokeilla jotain uutta ja tehdä jotain, mitä kukaan ei ole koskaan tehnyt. Se on perusmentaliteetti, millä musiikkia tehdään. Mutta ei tässä mitään Disney-ongelmaa ole, hän sanoo viitaten amerikkalaisiin teinitähtiin, jotka ovat aikuistumisen myötä villiintyneet.

Musiikki on Robinin ensisijainen leipälaji. Hän päässyt kuitenkin kokeilemaan siipiään myös juontotöissä. Esiintymisen parissa kasvanut nuori mies kertookin, että myös häntä jännittää joskus.

Robin toimi perjantaina Subilla kanavaisäntänä, ja hän on myös isännöinyt Nenäpäivää.

– Puhuminen jännittää minua paljon. Se on tosi vaikeaa. Tunnen oloni kotoisammaksi laulaessa.

Ura ulkomailla kiinnostaa

Robin toteaa, että koulu ja työ ovat kaksi eri asiaa ja juuri sen takia niiden kanssa tasapainoilu on hänen mukaansa onnistunut. Koulu on myös aina mennyt edelle.

– Kun aloitin musahommat, olin peruskoulussa, eli koulussa oli pakko olla. Aikataulut tehtiin niin, että asiat tapahtuivat koulun jälkeen tai viikonloppuisin.

– Lukiossa olen ollut enemmän pois, kun on vähemmän kursseja ja voi opiskella itsenäisesti. Keikkamatkoilla tulee luettua.

Robinilla on lukiota edessä vielä kaksi vuotta. Hän aikoo kirjoittaa äidinkielen lisäksi ainakin englannin ja psykologian, muita aineita hän ei ole vielä päättänyt.

Englanninkielelle on tilausta myös sen vuoksi, että ulkomaille suuntaaminen ja kansainvälinen musiikkiura kiinnostavat Robinia.

– Ulkomaat ovat houkutelleet vuodesta 2012 alkaen. Mutta nyt Suomessa on vielä ollut niin paljon keikkaa jäljellä, ettei ole ollut järkevää lähteä tekemään ulkomaille tarkoitettuja biisejä. Joskus olisi siistiä kuitenkin päästä ulkomaille, Robin kertoo.

Fanit mukaan syntymäpäiville?

Robin ei ole vielä suunnitellut 18-vuotisjuhliaan, mutta hän aikoo sellaiset todennäköisesti järjestää.

– Vieraissa olisi varmaan musiikkikollegoita ja kavereita. Ehkä sinne voisi kutsua fanejakin.

Fanejaan Robin muistaa kehua. Ilman heitä hän ei olisi tässä. Hän suhtautuu suosioon ja jatkuvaan huomioon rauhallisesti.

– En näe sitä ihmeellisenä, mutta en ota sitä itsestäänselvyytenä. Ei se tule aina olemaan näin ja se on pakko pitää takaraivossa.

Robin kertoo, että fanilahjoja tulee paljon. Enimmäkseen hänelle lähetetään tikkareita ja pinkkejä nalleja.

– En nuku niiden kanssa, mutta säästän ne, hän kertoo hymyillen ja lisää, ettei pinkki väri oikein istu hänen sisustukseensa.

Kerran fanit olivat tehneet Robinille noin 20 metrisen paperin, jolle oli kirjoitettu terveisiä.

– Se oli sikasiisti. Ihan älyttömästi tekstiä.

Robinin ensimmäinen K18-keikkansa oli Helsingin Circuksessa viime lokakuussa.

– Se oli todella hyvä keikka. En ole juuri tehnyt klubikeikkoja, mutta on hienoa, kun yleisö on niin lähellä.

K-18-keikalla eturivi ei täyty alaikäisistä, kiljuvista faneista, vaan yleisön on löydyttävä varttuneemmasta kansasta.

Circus oli kuitenkin myyty loppuun, eikä yleisö ollut ainoastaan nuorta.

Robin kertoo, että vaikka paikalla oli juuri 18 vuotta täyttäneitä pitkän linja Robin-faneja, niin he eivät olleet ainoat, jotka olivat saapuneet paikalle.

Vuonna 2012 Frontside Ollie -megahitillä Suomen hurmannut Robin on varttunut silmissä, mutta niin on myös hänen yleisönsä.

K-18-keikalla klubi täyttyi nuorten fanien ohella kolmeakymppiä kolkuttelevista miehistä ja naisista. Lisäksi paikalla oli koko joukko keski-ikäisiä pariskuntia.

– He ovat varmaan aiemmin tuoneet lapsiaan keikoille. Nyt he pääsivät itse bailaamaan, Robin nauraa.

Katso Robinin vierailu perjantain Huomenta Suomessa alta. Mukana myös klippejä vuodelta 2012, jolloin nuori Robin vasta aloitteli uraansa.

Päivän nimi: Robin 9:50

Lue myös:

    Uusimmat