Robert Taylor jättää maajoukkuepelit jälleen väliin

Robert Taylor ei ole maajoukkueen käytettävissä kesäkuun maaotteluissa. Inter Miamin pelaaja ilmoitti asiasta seuran lehdistötilaisuudessa.

Alkukevään EM-jatkokarsintaottelusta Walesia vastaan kieltäytynyt Robert Taylor pysyy sivussa maajoukkueesta myös kesäkuussa, jolloin Suomi kohtaa Portugalin ja Skotlannin maaotteluissa.

Taylor kertoi ratkaisustaan MLS-seuransa Inter Miamin mediatilaisuudessa.

– Meillä on pelejä täällä Inter Miamin kanssa, joten aion pelata Inter Miamissa, Taylor totesi lyhyesti asiaa häneltä kysyttäessä.

Maajoukkuepelit pelataan Fifan virallisen pelipäiväkalenterin ulkopuolella, joten seuroilla ei olisi velvoitetta päästää pelaajiaan edustustehtäviin sarjakauden ollessa kesken.

Pohjois-Amerikan ammattilaissarjan MLS:n ottelukalenteri on tässä suhteessa muutenkin omaehtoinen, sillä sarjassa ei kunnioiteta virallisiakaan maajoukkueikkunoita pitämällä taukoja, kuten esimerkiksi Euroopassa.

– Se on vaikea tilanne valmentajille maajoukkueessa ja myös seurajoukkueille MLS:ssä, kun fakta on se, ettei täällä ole taukoja peleistä. Minulle se on myös vaikeaa, kun joudun tekemään vaikeita päätöksiä. Tunnen, että tämä on kotini, ja minun syytä keskittyä tuloksentekoon täällä. En voi sanoa siitä oikein enempää.

Maajoukkueessa hyökkäävänä keskikenttäpelaajana ja laiturina yleensä viilettävä Taylor aiheutti EM-jatkokarsinnan alla kohun kieltäytymisellään, sillä hän ilmoitti jäävänsä Yhdysvaltoihin vain päiviä ennen maajoukkueen kokoontumista.

Huuhkajien päävalmentajalle Markku Kanervalle kesäkuun alun maajoukkueikkuna aiheuttanee tavallista enemmän päänvaivaa, sillä MTV Urheilun uutisoimien tietojen mukaan Veikkausliigasta ainakaan HJK ja SJK eivät ole päästämässä pelaajiaan A-maajoukkueeseen mahdollisesta kutsusta huolimatta.

Kesän pelipäiviä aiempaa enemmän painottava Veikkausliiga ei MLS:n tavoin pidä taukoa tänä vuonna kesäkuun alun maajoukkueikkunan aikana, vaan esimerkiksi HJK ja SJK kohtaavat toisensa samana päivänä kuin Huuhkajat pelaa Portugalia vastaan.

Suomessa Taylorin tuoreesta ratkaisusta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat