Kirjeenvaihtajan kommentti: Sunnuntai oli Trumpille hänen myrskyisän presidenttiyden paras päivä

1:32
Erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinta valmistui.

Koko presidentti Donald Trumpin valtakautta varjostaneesta Venäjä-tutkinnasta tuli sunnuntaina Trumpille hyviä uutisia.

Trumpin vastikään nimittämän oikeusministeri William Barrin yhteenvedon mukaan erikoissyyttäjä Robert Mueller ei löytänyt todisteita venäläisten ja Trumpin kampanjan välisestä salaliitosta.

– Hän (Trump) on todella hyvällä tuulella! Hän on todella iloinen, Valkoisen talon apulaislehdistöpäällikkö Hogan Gidley kertoi toimittajille. 

Republikaanisenaattori Lindsey Graham liittyi muiden republikaanien kanssa juhlaan mukaan ja sanoi, että pilvi on väistynyt Trumpin yltä. Trump arvosteli medialle tutkintaa laittomaksi yritykseksi kaataa hänet. Hän myös väläytti vastapuolen tutkimista.

– Ei salaliittoa, ei (oikeuden) estämistä. Täydellinen vapautus, pidetään Amerikka mahtavana, lisäsi Trump Twitterissä.

Trumpin juhlia saattaa lyhentää kuitenkin kysymys oikeuden estämisestä. Barrin kongressille luovutetussa yhteenvedossa Mueller ei totea presidentin tehneen rikosta, mutta ei myöskään vapauta häntä vastuusta. Yksi iso kysymys Muellerin tutkinnassa oli - sortuiko Trump oikeuden estämiseen.

Demokraatit syyttävät Barrin neljäsivuista tiivistelmää Muellerin kahden vuoden tutkinnasta epäjohdonmukaiseksi. Barr saa oikeusministerinä päättää, kuinka paljon alkuperäisestä raportista annetaan julkisuuteen.

Demokraatit vaativat koko raportin julkistamista ja Barria kuultavaksi oikeusvaliokunnan eteen. Demokraatit edistävät myös omia tutkintoja presidentin toimista ja eri oikeusasteissa on tutkintoja meneillään muun muassa Trumpin liiketoimintoihin liittyen.

Taistelu ja draama siis jatkuvat, mutta sunnuntai oli Trumpille juhlapäivä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja