Mainos

Robert Heleniuksen tyrmäysvoitolle ylistystä, Pekka Mäeltä myös huomioita uran jatkosta – "Sitten ei ole enää epäilijöitä"

1:14

Robert Helenius onnistui loistavasti uransa kannalta huipputärkeässä ottelussa, nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki näkee.

Videolla Robert Heleniuksen komeat tyrmäysiskut.

Helenius tyrmäsi saksalaisen Erkan Teperin vieraskehässä Stuttgartissa lauantaina. Suomalaisjätti päätti ottelun vasemman käden iskulla kahdeksannessa erässä. 

Kommentaattorin tehtävissä kehän laidalla ollut Mäki ihasteli Heleniuksen otteita, joista hän on saanut viime vuosina paljon kritiikkiä.

– Ottelu oli upea. Yllätyin todella positiivisesti, että Robert oli noin hyvässä kunnossa, Mäki totesi MTV Sportille paikan päällä.

– Teper oli näennäisesti aktiivinen, mutta ei hän päässyt Robbea kertaakaan kunnolla satuttamaan. Mielestäni Helenius satutti Teperiä neljästi, ja saksalainen hän lähellä lähtöä jo aikaisemmin. Kyllähän tämä on upeata, että suomalainen nostaa täällä taas käden pystyyn, Mäki jatkoi viitaten suomalaisille harvinaiseen voittoon vieraskehässä.

Juttu jatkuu video alla.

4:07

Heleniuksen ura on mennyt alamäkeen huhtikuussa 2016 Johann Duhaupas'lle tulleen tappion jälkeen. Teper-tyrmäys oli kaivattu lisäpotku. 

– Uskon, että tämä oli Heleniukselle sellainen risteysottelu. Kun nyrkkeilijät laitetaan selkä seinää vasten kovien paikkojen eteen, niin he joko syttyvät tai eivät syty. Nyt Robbe selkeästi tiesi, että kyse on pakkovoitosta, niin sieltä löytyi tällainen upea suoritus, Mäki kehuu.

– Nyt pitää tehdä suunnitelmat, että lähteekö Robbe puolustamaan tätä (IBF:n Inter-Continental titteli) vai lähteekö hän heti isomman kalan perään. Robertilla ei ole varmaankaan tähtäimessä enää pikkumatseja. Siihen vaikuttaa ikä ja fyysiset vammat, joita on ollut. Nyt näytti siltä, että niistä on päästy yli, kaveri on terve ja paino on asettunut hyvälle tasolle. Lähtisin Robertina tavoittelemaan vielä Euroopan mestaruutta, ja sitten jos saisi vielä maailmanmestaruusottelun.

Mäki uskoo, että 34-vuotiaasta Heleniuksesta on vielä ottelemaan isoissa kehissä, mikäli työnteko maistuu.

– Tänään Robert näytti hyvältä. Järkevästi asioita tehden, harjoitellen ja valmistautuen tulevaan, uskon, ettei sitten ole enää epäilijöitä, Mäki summaa.

Äänestys

Uskotko, että Robert Helenius nousee vielä MM-otteluun?

Kyllä

En

Uskotko, että Robert Helenius nousee vielä MM-otteluun?

Kyllä 33%

En 67%

33%
67%
ääniä 3169 kpl

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.