Amin Asikainen yllättyi Robert Heleniuksen vastustajan toiminnasta – kommentoi suoraan likaista temppua

Entinen huippunyrkkeilijä Amin Asikainen yllättyi Adam Kownackin ottelemisesta uusintamatsissa suomalaisnyrkkeilijä Robert Heleniusta vastaan. Puolalainen jäi aseettomaksi ja turvautui taiston kuluessa likaiseen peliin.

Helenius päihitti edellisellä kertaa Kownackin teknisellä tyrmäyksellä neljännessä erässä maaliskuussa 2020 New Yorkissa. Nyt peli raskaan sarjan kaksikon välillä Las Vegasissa laitettiin poikki kuudennessa erässä, kun varoituksia saanut Kownacki oli suorittanut viimeisen kolmesta liian alas suuntautuneesta lyönnistään eikä nähnyt enää kunnolla.

Jos Kownacki vei edellisessä kohtaamisissa ottelutapahtumia ensimmäisissä erissä, nyt alusta asti lujaa höyrynnyt Helenius dominoi ottelua vahvasti.

– Etukäteen ajattelin, että Kownacki toisi jotain uutta pöytään, mutta piippuun jäi. Hän teki tämän jopa helpommaksi kuin edellisessä ottelussa tulemalla puolittain sisään. Hän antoi "Robbelle" aikaa ja paikkaa kovalle oikealle. Tuli hitaammin sisään, mutta samalla raiteella, nyrkkeilyvalmentajana ja -asiantuntijana nykyisin toimiva Amin Asikainen analysoi MTV Urheilulle.

Kownackilla ei ollut Asikaisenkaan arvion mukaan nyt eväitä lainkaan.

– Itseluottamus oli nollissa, kun hän lähti tähän matsiin.

Ensimmäinen erä ei sitä ollenkaan nostanut.

– Robbe sai useita hyviä osumilla heti ekassa erässä. Ensimmäinen kova osuma tuli käden alta. Se nosti Kownackin leuan pystyyn.

– Hyvien osumien myötä silmäkulma lähti turpoamaan ja silmä lähti painumaan alas. Toisessa erässä hän yritti vähän rypistellä, mutta tämä se oli siitä eteenpäin vain ajan kysymys.

"Pelkäävän miehen viimeinen temppu"

Lopulta Kownackin rypistely päättyi, kun hän varoituksista huolimatta jatkoi Heleniuksen alakertaan iskemistä ja kehätuomari päätti ottelun kuudennessa erässä. Voitto kirjattiin Heleniukselle teknisellä tyrmäyksellä.

Helenius piti sukukalleuksille lyömistä "pelkäävän miehen viimeisenä temppuna päästä helpommalla".

– Viimeinen armonlaukaus olisi tullut nyrkistä, mutta tuomari päästi hänet pinteestä vähän helpommalla. On helpompi tehdä tuollainen likainen temppu, että pääsee pois sieltä, kun siellä ei ole hyvä olla.

"Kaikki kiinni suhteista"

Helenius on Kownacki-voitoilla kohentanut asemiaan nyrkkeilymaailman silmissä. Asikainen uskoo suomalaisen saavan rahakkaita tarjouksia, mutta pitää realistisena, ettei MM-ottelua ole ainakaan vielä suoraan luvassa.

– Robbe pysyy WBA-liitolla hyvissä asemissa. Kaikkihan on sitten kiinni suhteista. (Oleksandr) Usykilla on ensimmäisenä järjestyksessä mestaruuksien puolustus (Anthony) Joshuaa vastaan, ja sen jälkeen pääsee katsomaan uudestaan, Asikainen kiteyttää.

Lue myös:

    Uusimmat