Robert Heleniuksen piti jo lainata rahaa perheen ruokaostoksiin – neljä ottelusiirtoa ajoivat konkurssiin: "Saimme tilipäivän lauantaina"

2:06
Tulosruutu tapasi Robert Heleniuksen heti tämän palattua Suomeen tiistaina.

Ammattinyrkkeilijä Robert Heleniukselle valmistautuminen uusintaotteluun Adam Kownackia osoittautui erityisen raskaaksi ajanjaksoksi, kun toistuvasti vesittyneet isot taloudelliset satsaukset olivat ajaa taustaryhmän vararikkoon.

Helenius kukisti yhdysvaltalaistuneen puolalaisottelijan ensimmäisen kerran maaliskuussa 2020 juuri ennen kuin koronapandemia pysäytti kaiken ammattilaisurheilun pitkäksi aikaa.

Kownackilla oli sopimuksen mukaan tappion tullen uusintaoikeus, jonka hän myös käytti. Uusi kamppailu saatiin sovittua ensin loppuvuodeksi, mutta sitä jouduttiin lykkäämään useaan kertaan. Aluksi alkuvuoteen 2021, mutta lopullisesti se onnistui vasta tämän vuoden lokakuussa. Kolmen vahvistetun siirron lisäksi yhtä päivämäärää ei edes ehditty tuoda julki ennen kuin sekin oli peruttu.

Manageri Markus Sundman sai raskaaksi tehtäväkseen viedä joka kerta tiedon peruutuksesta Heleniukselle ja tämän valmentajalla Johan Lindströmille.

– Se oli kyllä kova paikka. Olen tosi ylpeä niistä kahdesta. Minä tulin aina sen uutisen kanssa, mikä oli kova paikka minulle, mutta he ottivat sen aina hyvin.

– Kesällä olimme kolmen viikon päässä ottelusta. On se synkkää mennä salille ja sanoa, että taas lykätään, kun olimme jo niin lähellä, ja Robbe oli hurjassa kunnossa, Sundman kertoo MTV Urheilulle.

Konkurssi joulukuussa, ruokarahat loppuivat

Ottelusiirto tarkoitti joka kerta myös uuden valmistavan leirin varaamista. Lopulta rahat alkoivat olla jo niin lopussa, että Sundman kertoi viime heinäkuussa MTV Urheilulle ryhmän olleen jo joulukuussa 2020 konkurssissa.

Velkaa oli kertynyt jokaisesta neljästä perutusta leiristä noin 25 000–40 000 euroa. Helenius kertoi tiistain lehdistötilaisuudessaan lyhyesti, kuinka koville hänen viisihenkinen perheensä joutui siirtojen takia.

– Vaikeaa oli totta kai. Sieltä sun täältä piti lainata rahaa ruokaan. Kustannukset ovat aika isoja, kun on ollut neljä leiriä ja oma sali Ahvenanmaalla. Elämiseen tarvitsee rahaa, Helenius tiivisti.

Lokakuussa Helenius moukaroi Kownackin kuudessa erässä sellaiseen kuntoon, että tämä ei hetkeen ottele. Puolentoista vuoden työ ja tuska huipentuivat puolen tunnin ilotulitukseen.

Palkintorahoilla kuitattiin velkoja

Kamppailun Suomessa televisioineen Viaplayn mukaan Heleniuksen ottelupalkkio liikkui noin puolen miljoonan dollarin eli runsaan 430 000 euron tietämillä, mutta tarkkaa lukua ei ole julkisuuteen kerrottu.

Manageri Sundmanin kommenteista on pääteltävissä, että potti oli toki helpotus, mutta upporikkaaksi sekään ei ketään tehnyt.

– Nyt on tietenkin parempi tilanne. Saimme tilipäivän lauantaina ja tasattua kaikki velat, Sundman kuittasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja