Amin Asikaiselta kova ennustus Robert Heleniuksen superottelusta – yksi tekijä ylitse kaiken: "Siihen putoaa joka ukko"

Robert Heleniuksen uran isoimmat ottelut 1:40
Muistatko vielä, kun Robert Helenius sai pahasti kyytiä? Katso videolta Heleniuksen uran huippuottelut.

Robert Helenius kohtaa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä nyrkkeilyn raskaansarjan jättiottelussa Deontay Wilderin. Yhdysvaltalinen lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta Amin Asikainen näkee, että Heleniuksella on ottelussa jopa realistiset mahdolisuudet voittoon.

Pääkuvan video: Muistatko vielä, kun Robert Helenius sai pahasti kyytiä? Katso videolta Heleniuksen uran huippuottelut.

45 ottelua ja 42 voittoa, joista 41 tyrmäyksellä. 

Deontay Wilderin tilasto on pelottavan kova. Yhdysvaltalainen on hävinnyt urallaan vain yhdelle mehelle, Tyson Furylle. Sunnuntain vastaisena yönä Robert Helenius yrittää uransa isoimmassa ottelussa Furyn kanssa samaa temppua, eli voittaa kovanyrkkisen Wilderin.

Juttu jatkuu videon alla. 

Robert Helenius otti tyrmäävän voiton Adam Kownackista – Tyson Fury voitti huiman MM-taiston Deontay Wilderia vastaan 2:26
Robert Helenius otti tyrmäävän voiton Adam Kownackista lokakuussa 2021 – Tyson Fury voitti huiman MM-taiston Deontay Wilderia vastaan.

Nyrkkeilyn entinen Euroopan mestari Amin Asikainen uskoo, että ottelu päättyy tyrmäykseen.

– Vaikea uskoa, että tämä ottelu menee kahdeksaa erää pidemmälle. Veikkaisin, että päättyy jompaan kumpaan suuntaan neljän erän sisään, Asikainen ennustaa.

Asikainen myöntää, että Wilder on kamppailun suursuosikki.

– Etukäteen prosentit jakautuvat 80-20, vähintään 75-25 Wilderin hyväksi. Mutta raskas sarja, yksi lyönti voi ratkaista. "Robbe" on näyttänyt sen ennenkin, että pystyy kovassa paikassa ratkaisemaan.

"Sitä Robbe ei saa imuroida"

Wilder tunnetaan erityisesti kovista iskuistaan. Edellisessä ottelussaan Bronze Bomber -lempinimellä tunnettu Wilder paukutti itsensä Tyson Furyn kanveesiin kahdesti, mutta taipui silti lopulta britille.

– Ottelun alku on todella tärkeä, että pystyy pysäyttämään Wilderin. Hän pystyy lyömään molemmilla käsillä kovaa ja varsinkin takimmaisella lyö aivan älyttömän lujaa. Se pitää pystyä ottamaan pois, Asikainen sanoo.

– Kun Wilder lähtee vetää sitä takimmaista heijarina, sitä Robbe ei saa imuroida. Pitää olla tosi tarkkana sen takimmaisen kanssa. Tulee niin kovaa, että siihen putoaa joka ukko.

Wilder on aloittanut ottelunsa kuin tuulispää. Bronze Bomber on tiputtanut vastustajansa ottelun ensimmäisessä erässä peräti 19 kertaa. Kamppailuun loppuun asti Wilder on otellut vain kertaalleen, kun hän ja Fury kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa. Silloin ottelu julistettiin tasapeliksi. Asikainen varoittaa Wilderin alkurynnistyksestä.

– Kovalyöntinen kaveri, ja tulee varmasti kovaa tulee päälle. Ei kaihda koviakaan iskunvaihtoja.

– Voihan käydä niinkin, että Wilder lähtee heti rykimään kovaa, ja Robbe pääsee osumaan vastaan.

Wilderin heikkoudet

Asikaisen mukaan Heleniuksen mahdollisuudet piilevät vastahyökkäyksissä. Wilder iskee kovaa, mutta hänen nyrkkeilystään löytyy myös heikkouksia.

– Ei ole mitenkään erityisen hyvä puolustusnyrkkeilijä. Hän tekee paljon virheitä omassa puolustuksessa.

Asikaisen mukaan Helenius on teknisempi ottelija, ja sen lisäksi hän lähtee kamppailuun paremmalla suunnitelmalla kuin vastustaja.

– Wilder ei ole kovin tekninen, lyönnit eivät lähde koulunyrkkeilyasennosta ja puolustus ei ole loppuunsa viritetty. Siinä on kyllä tilaa vastalyönneille.

Asikainen muistuttaa myös, että Wilder tulee Heleniusta vastaan kaksi tappiota niskassaan. Yhdysvaltalainen hävisi Furylle ensin vuonna 2020 ja viimeisimmässä kamppailussaan vuosi sitten.

– Kyllä tuommoiset jättää jotain jälkiä itseluottamuksen puolelle. Mielenkiinnolla nähdään, tuleeko sama Wilder kuin Furya vastaan, vai onko tapahtunut jotain henkisellä puolella.

Joka tapauksesa Wilder-ottelu on Robert Heleniuksen tähänastisen uran ylivoimaisesti isoin kamppailu ja suuri näytön paikka.

– Selkeät sävelet, että voitolla tie on auki ja tappiolla astetta alemmas. Ihan huippupaikka päästä näyttämään, kun tuodaan vastaan tuollainen kaveri, jota vastaan on jotain mahdollisuuksiakin.

Lue myös:

    Uusimmat