RKP:n uusi puheenjohtaja Adlercreutz MTV:lle: "Olemme Suomen johtava kasvupuolue"

RKP:n uusi puheenjohtaja Adlercreutz: "Olemme Suomen johtava kasvupuolue" 4:15
Katso video: Tuore puheenjohtaja kertoi MTV:lle tavoitteistaan.

Anders Adlercreutz valittiin tänään RKP:n uudeksi puheenjohtajaksi. MTV haastatteli intoa täynnä olevaa viiden lapsen isää.

RKP:n uusi puheenjohtaja Anders Adlercreutz valittiin vuoden 2015 eduskuntavaaleissa ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä.

Puheenjohtajakisan ennakkosuosikiksi noussut Adlercreutz päihitti eduskuntaryhmän puheenjohtajan Otto Anderssonin äänin 183–84.

Adlercreutz nostaa puolueen heikkoudeksi tavan, jolla hallitustyötä on tehty.

– Äänestäjämme haluavat nähdä, että RKP:llä on hallitusyhteistyössä suunta, tavoitteita ja päämääriä.

Tuore puheenjohtaja nostaa kasvupolitiikan, talouden ja koulutuspolitiikan teemoiksi, joissa RKP:n pitää ottaa suurta roolia.

Hänen mukaansa puolueen on tärkeää luoda toivoa poliittiseen kenttään.

– Tässä maailmantilanteessa rakennetaan narratiivia liian usein pelkojen pohjalta.

Itseluottamusta uhkuva 54-vuotias perheenisä uskoo RKP:n olevan Suomen johtava kasvupuolue.

– Alueet, jossa olemme vahvoja, ovat Suomen vientialueita, ja niissä on teollista toimintaa. Me tiedämme mistä vienti rakennetaan.

Adlercreutz kertoo olevansa vakuuttunut, että Suomi, vientivetoisena ja kansainvälisenä maana, tarvitsee RKP:n kädenjälkeä.

Suomenkielisten äänestäjien houkuttelu RKP:n piiriin on hänen mukaansa kiehtova haaste. Puolue aikoo jatkaa vahvasti kaksikielisenä.

– Kun saamme madallettua heidän äänestyskynnystään, niin se näkyy kannatusluvuissa. Politiikan sisällön kirkastaminen on tärkeässä roolissa.

Lue myös:

    Uusimmat