Mainos

RKP:n Haglundin viimeinen linjapuhe puheenjohtajana – "oppositiossa olon huomaa"

Ruotsalaisen kansanpuolueen arvoja tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sanoo RKP:n puheenjohtajuuden jättävä Carl Haglund.

Haglund avasi RKP:n puoluekokouksen aamulla Turussa.  

RKP on nyt ollut oppositiossa vuoden verran, ja Haglundin mukaan sen huomaa. Lista asioista, jotka olisi tehty toisin jos RKP olisi ruorissa, on pitkä, hän sanoi. Hän mainitsi muun muassa koulutuksen, sote-uudistuksen, käräjäoikeudet ja maahanmuuttopolitiikan.  

Haglund on huolissaan myös siitä, että hallituksen myönteisistä saavutuksista, kuten kilpailukykysopimuksesta, näyttää olevan tarkoitettua vähemmän hyötyä. Harvat uskovat, että sopimuksella on ratkaiseva merkitys Suomen taloudelle, hän arvioi.  

Haglund vaatii, että työmarkkinauudistusten on jatkuttava.  

– Se on vähintä, mitä voimme tehdä niille 264 000 suomalaiselle, jotka tänään ovat työttömiä. Pitkällä aikavälillä uudistetut työmarkkinat ovat ratkaisevassa asemassa maamme hyvinvoinnin pelastamiseksi, hän sanoi.  

RKP valitsee Haglundin seuraajan huomenna.

Asiakysymyksistä puoluekokouksessa suurimman huomion saa Nato-kanta, josta Haglund sanoi odottavansa kiinnostavaa keskustelua. Kysymys ei ole helppo eikä mustavalkoinen, hän sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.