River Phoenix menehtyi 25 vuotta sitten – tyttöystävä avautuu vihdoin kuolinyön tapahtumista

Näyttelijä River Phoenixin kuolemasta tuli halloweenina kuluneeksi tasan 25 vuotta. Phoenixin tyttöystävä kertoo nyt, mitä traagisena yönä tapahtui.

Suositun näyttelijän River Phoenixin kuolemasta tuli lokakuun lopussa 25 vuotta. Näyttelijä menehtyi vuonna 1993 vain 23-vuotiaana.

Tyttöystävä Samantha Mathis oli River Phoenixin ja tämän nuoremman veljen Joaquin Phoenixin kanssa, kun näyttelijä kuoli heroiinin yliannostukseen Los Angelesissa. Seurue oli tuolloin Johnny Deppin omistamalla Viper-klubilla.

Mathis, 48, kertoi nyt vihdoin kohtalokkaasta yöstä Guardian-lehdelle.

– Klubille saavuttuamme River sanoi minulle, että siellä illalla musiikkia soittavat muusikot haluavat hänen soittavan heidän kanssaan.

Mathis sanoi tienneensä, että jokin oli vialla. Hän ei kuitenkaan ymmärtänyt, mikä.

– Minulla oli omat epäilykseni, mutta en nähnyt kenenkään ottavan huumeita. River oli kuitenkin sekaisin tavalla, joka huoletti minua.

Vain 45 minuuttia myöhemmin Phoenix oli kuollut.

Mathis paljastaa, että lahjakkaan nuoren näyttelijän huomio oli aina perheessä, johon kuuluvat muun muassa sisaret Rain, Summer ja Liberty Phoenix.

– River sanoi minulle viimeisenä vuotenaan, että hänen pitää tehdä vielä yksi elokuva, ja hänen nuorin siskonsa voi mennä yliopistoon. En tiedä oliko se totta, mutta muistan hänen sanoneen niin.

Mathis ja Phoenix esiintyivät yhdessä elokuvassa The Thing CalledLove vuonna 1993. Mathis kuvailee pariskunnan välisen kemian olleen mieletöntä.

– Luulen, että tunnistimme toisissamme jotakin. Me molemmat olimme tietyllä tavalla rikki ja toisistamme löysimme turvasataman.

Lyhyeksi jääneestä elämästään huolimatta Phoenix ehti tehdä monta merkittävää elokuvaa, kuten Stand By Me (1986), Running on Empty (1988) ja My Own Private Idaho (1991). Hänen viimeiseksi jäänyt elokuvansa Dark Blood saatettiin loppuun vuonna 2012.

LÄHDE: People

Lue myös:

    Uusimmat